Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Αποθρασύνθηκαν οι Kινέζοι στην Cosco…



Tα πρώτα συννεφάκια ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Cosco είναι γεγονός, με αφορμή το θέμα των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, του οποίου η Cosco κατέχει το 51%. 
Η πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Πεκίνο ζήτησε το Δ.Σ. να μπορεί να συνεδριάζει στο Χονγκ-Κονγκ ή στην Κίνα, αναφέροντας ότι αυτή η κίνηση θα προσφέρει τη δυνατότητα να προβληθεί στην κινέζικη αγορά η στρατηγική τοποθέτηση της εταιρείας στην Ελλάδα.
Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε και πήρε την αναβολή για να εξετάσει το θέμα, ζητώντας νομικές γνωματεύσεις. Χθες, 28/7, σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι ακόμα δεν έλαβε τις απαραίτητες διευκρινήσεις. 
Ωστόσο, η πρόταση της Cosco υπερψηφίστηκε από το 72% περίπου των μετόχων. To αποτέλεσμα είναι από δω και πέρα το Δ.Σ. να συνεδριάζει είτε στην ηπειρωτική Κίνα είτε στο Χονγκ Κονγκ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι Κινέζοι όχι μόνο ήρθαν για να μείνουν, αλλά σαν σε «τσιφλίκι» τους, αποφασίζουν και διατάζουν… πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌