Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Kατηγορηματικό ΟΧΙ της Τουρκίας! Η βάση ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ…



Η Τουρκία και το Κατάρ υπογράμμισαν την Παρασκευή ότι η Άγκυρα θα διατηρήσει μια νέα στρατιωτική βάση στο εμιράτο, απορρίπτοντας τις απαιτήσεις άλλων χωρών του Κόλπου για να κλείσει η εγκατάσταση.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν έκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς με το Κατάρ, επικαλούμενοι την υποστήριξη της Ντόχα σε εξτρεμιστικές ομάδες. Εν συνεχεία, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν 13 απαιτήσεις για άρση του αποκλεισμού, εκ των οποίων η μία είναι να κλείσει η τουρκική βάση στη χώρα. 
«Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να θίξει το ζήτημα της τουρκικής βάσης ή της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κατάρ και Τουρκίας, εφόσον η συνεργασία αυτή σέβεται το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ ο Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος ομόλογος του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον αλ Θάνι, δήλωσε ότι τα αιτήματα για το κλείσιμο της βάσης «είναι ενάντια στην κυριαρχία των δύο χωρών». «Μια τρίτη χώρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να πει κάτι στο Κατάρ ή την Τουρκία. Ο καθένας πρέπει να το σέβεται αυτό».  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌