Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Ο ΒLOOMEBERG ΑΠΟΔΟΜΕΙ το SUCCESS STORY του ΤΣΙΠΡΑ...

Η Ελλάδα μπορεί να επέστρεψε στις αγορές ομολόγων, με το σχετικά άνετο επιτόκιο του 4,6%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ότι έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα,  επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.
Σε άρθρο γνώμης της συντακτικής του ομάδας του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου τονίζεται χαρακτηριστικά ότι παρότι η οικονομία εμφανίζει σημάδια ζωής, η καταστάση σχετικά με το χρέος εξακολουθεί να παραμένει κακή. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αφήσει πίσω της τα προβλήματα.
Το Bloomberg, στη συνέχεια, αναφέρεται και στην υπόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επιμένει στην αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
«Το Ταμείο εδώ και μήνες, ζητάει τέτοιες εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εξακολουθούν να μην τις δίνουν» σημειώνει, με νόημα.
«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή» συνεχίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της οικονομίας εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων, όπως η φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, η προώθηση των επενδύσεων και η τόνωση του εγχώριου ανταγωνισμού.
Η μακροπρόθεσμη χρηματοπιστωτική σταθερότητα εξαρτάται από την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς- και από τα μέτρα που έχουν καθυστερήσει, για να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας διαχειρίσιμο, προσθέτει.
«Είναι καλό που η Ελλάδα αναπτύσσεται ξανά, αν και διστακτικά, και ότι οι ιδιώτες επενδυτές είναι πρόθυμοι να δανείσουν αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι εφησυχασμός για τις προοπτικές της» καταλήγει το Bloomberg. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌