Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Γιατί οι παντρεμένοι μπορούν να κάνουν το καλύτερο σε x;

Η σε xουαλική σας ζωή δε σταματά όταν αποφασίζετε να παντρευτείτε, αλλά αντιθέτως τότε είναι που ξεκινά

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Οι αντιλήψεις και τα στερεότυπα που υπάρχουν και διαιωνίζονται χρόνια από τις κοινωνίες, θέλουν τους ανθρώπους που ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης, πίστης και αφοσίωσης να τελματώνουν σε xουαλικά και ερωτικά.

Η κοινωνία μπορεί να μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πάθος φεύγει όταν «μπει η κουλούρα», αλλά στην πραγματικότητα ψυχοθεραπευτές πιστεύουν ότι το καλύτερο σε x μπορεί να έρθει όταν κάποιος παντρευτεί.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο γάμου, Esther Perel, η σε xουαλική σας ζωή δε σταματά όταν αποφασίζετε να παντρευτείτε, αλλά αντιθέτως τότε είναι που ξεκινά.

Η ίδια ανέφερε σε διάλεξη της, τον περασμένο μήνα: «Η σε xουαλική σας ζωή δεν τελειώνει όταν ανταλλάσσετε όρκους» και συμπλήρωσε: «Εκεί είναι που ουσιαστικά αρχίζει η ιστορία»,

Ενώ στα αρχικά στάδια μιας σχέσης το σε x είναι συχνά αυθόρμητο, η Perel υποστηρίζει ότι μετά το γάμο, το σε x γίνεται περισσότερο μία «δημιουργική επιχείρηση».

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να προσπαθήσουν να «αναζωπυρώσουν τη φλόγα» που υπήρχε τον πρώτο καιρό, στη σχέσης τους, αλλά η Perel πιστεύει ότι αυτό είναι ένα λάθος, καθώς το να προσπαθείτε να επαναφέρετε τα αρχικά συναισθήματα που είχατε όταν γνωρίζατε ακόμα ο ένας τον άλλον είναι, απλά... χάσιμο χρόνου.

Αντ' αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την ύπαρξη μιας σταθερής σχέσης.

Αντί να ελπίζετε ότι το αυθόρμητο σε x θα συμβεί, η Perel σας συμβουλεύει να εξετάσετε τόσο το γάμο όσο και τη σε xουαλική σας ζωή ως κάτι που «απαιτεί εστίαση και προσοχή».

Ουσιαστικά, με το να γνωρίζει ο/η σύντροφός σας τι είναι αυτό που σας ερεθίζει περισσότερο και τι είναι αυτό που σας «χαλάει» σε xουαλικά, μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση ελέγχου και κατ' επέκταση στην τέλεια σε xουαλική ζωή.

Η ίδια καταλήγει: «Μόλις αποκτήσετε την κυριότητα, τότε, θα αρχίσετε να δημιουργείτε ένα πολύτιμο δέσιμο». πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌