Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Filled Under:

XAMOΣ στη Βουλή! Αποχωρήσεις και ένταση...

Η «βροχή» τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για θέματα φορολογίας και φοροδιαφυγής προκάλεσε την αποχώρηση του Ποταμιού από την Ολομέλεια της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «κακή νομοθέτηση του “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε” που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ανέχεται το Προεδρείο της Βουλής», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Αμυράς. 
Την ώρα εκείνη οι υπουργικές τροπολογίες ήταν ήδη 19 και ο κ. Αμυράς κρατώντας στο ένα χέρι το νομοσχέδιο και στο άλλο τις τροπολογίες είπε: «Το σώμα του νομοσχεδίου είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, το σώμα των τροπολογιών βαρύ σαν κούτσουρο», ενώ τόνισε ότι οι τροπολογίες είναι κάθε λογής. Και κάλεσε το Προεδρείο να αποτρέψει τέτοιου είδους «τσουνάμια κακής νομοθέτησης» δηλώνοντας: «Εμείς ως Ποτάμι αποχωρούμε, διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
Έντονα αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» και ότι «αν συνεχισθεί ο “βομβαρδισμός” θα εξαρτήσουμε και εμείς την στάση μας». Λίγη ώρα αργότερα και ενώ κατατέθηκε άλλη μια τροπολογία, ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από την συζήτηση: «Είχαμε προειδοποιήσει. Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί πρόχειρα. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Ως ΚΚΕ δεν θα συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που υποτιμά την νοημοσύνη μας», δήλωσε. 
Έντονη ήταν και η διαμαρτυρία του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κ. Τσιάρα, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή «ξεπερνάει τα όρια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της αξιοπρέπειας των βουλευτών». Εξηγήσεις για την «βροχή» τροπολογιών ζήτησε και ο εισηγητής της ΔΗ.ΣΥ. Ι. Κουτσούκος, ενώ αντέδρασε και η Χρυσή Αυγή.  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌