Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Filled Under:

Ο «Γολγοθάς» των προαπαιτούμενων – Τα 7 μέτρα «φωτιά» για το 2018

Η κυβέρνηση εν μέσω της τρίτης αξιολόγησης  καλείται να προετοιμάσει τον προϋπολογισμό του 2018 υλοποιώντας ταυτόχρονα 95 προαπαιτούμεναπου έχουν συμφωνηθεί.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής όταν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση θα έχει μία σημαντική εικόνα της εξέλιξης του προϋπολογισμού του 2017, κυρίως στο σκέλος των εσόδων, καθώς οι δαπάνες τα τελευταία χρόνια, με βάση τα στοιχεία, φαίνεται να έχουν τιθασευτεί και να διατηρούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Βέβαια, το πρωτογενές πλεόνασμα του πρώτου εξαμήνου οφείλεται στην επιβράδυνση της εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου, στη μείωση των επιχορηγήσεων σε νοσοκομεία και ΥΠΕ-ΠΕΔΥ και στη μείωση επενδυτικών δαπανών του κράτους.
Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την «Καθημερινή», θα πρέπει να ολοκληρωθούν 95 από τα 113 προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων η αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας, περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, το άνοιγμα ορισμένων κλειστών επαγγελμάτων και οι αλλαγές στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, για το 2018 προβλέπεται ανάπτυξη 2,4%, από τις ιδιωτικοποιήσεις υπολογίζονται 2,1 δισ. ευρώ και το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέλθει στο 3,35% του ΑΕΠ ή 6,62% δισ. ευρώ.
Τα μέτρα του 2018
1. Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.
2. Κατάργηση της έκπτωσης ποσοστού 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων.
3. Μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. Ευρώ.
4. Μείωση οικογενειακών επιδομάτων.
5. Επεκτείνεται και για το 2018 ο προσωρινός φόρος που έχει επιβληθεί στις ναυτιλιακές εταιρείες.
6. Επιβολή φόρου υπεραξίας στα ακίνητα από 1/1/2018.
7. Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, ο οποίος κυμαίνεται από 0,5 έως 4 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου ή του δωματίου.  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌