Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Filled Under: , ,

Η Ελλάδα κορυφαίος επενδυτής στην Αλβανία αλλά τα Τίρανα προσκυνάνε την Τουρκία

Κορυφαίος επενδυτής της αλβανικής οικονομίας παραμένει η Ελλάδα, καθώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη γειτονική χώρα ανήλθαν, κατά το α’ τρίμηνο του 2017, στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ.


Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό ανάμεσα στους ξένους επενδυτές της Αλβανίας, με τους Ολλανδούς να κατέχουν τη δεύτερη θέση, με επενδύσεις 870 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, η αξία των περιουσιακών στοιχείων των αλλοδαπών ενισχύθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ, στο α’ τρίμηνο του 2017, και διαμορφώθηκαν σε 5,8 δισ. ευρώ.
Σε κλαδικό επίπεδο, την πρώτη θέση κατέχει ο τομέας επικοινωνιών και πληροφορίας, με επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ.
Στη δεύτερη θέση έπεται η βιομηχανία αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ. Τέλος, στην τρίτη θέση ακολουθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, με επενδύσεις 952 εκατ. ευρώ.
Εδώ βεβαίως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο ότι ενώ η Ελλάδα είναι ο κορυφαίος επενδυτής στην Αλβανία, το αλβανικό καθεστώς του Ράμα προσκυνά την Τουρκία.
http://www.tribune.gr ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌