Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Filled Under:

Αυτές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το νεκταρίνι

Τα φρούτα αυτήν την εποχή έχουν την τιμητική τους και αποτελούν μια δροσερή και υγιεινή επιλογή για όλη την ημέρα. Προσθέστε περισσότερο χρώμα και νοστιμιά στην καθημερινή σας διατροφή με το νεκταρίνι.


Με χρυσοκίτρινη σάρκα που κοκκινίζει στο κέντρο του και ξεχωριστό άρωμα, είναι μικρότερο από τα ροδάκινο και έχει πιο έντονη γεύση.
Το ζουμερό και νόστιμο αυτό φρούτο είναι το αποτέλεσμα διασταύρωσης μήλου και ροδάκινου και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Για αυτό το λόγο θεωρείται πολύ δραστικό κατά της δυσκοιλιότητας, ενώ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Ακόμη περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α και C και αρκετά μεταλλικά άλατα. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, ενώ τα β-καροτένιά του βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
Έχει χαμηλή περιεκτικότητα καλίου και είναι ιδανικό για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη και υπέρταση. Εκτός από τα οφέλη του, μας χαρίζει 59 θερμίδες ενώ η καλύτερη εποχή του είναι οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος.
Διατηρήστε το στο ψυγείο για περισσότερο καιρό καθώς δεν αντέχει την άμεση έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌