Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Filled Under:

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ένοχος ο Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ...



Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τρίτη (01/08/2017) το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του κ. Γεωργίου αφορά σε μία από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, για τις οποίες κατηγορείτο.
Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, Λάμπρου Πατσαβέλλα. Μάλιστα, ο εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή του πως «η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία».
Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε τον Ανδρέα Γεωργίου διότι δεν ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 το Νοέμβριο του 2010.
Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε, επειδή δεν συγκαλούσε το Δ.Σ. και από εκείνη που αφορούσε στο γεγονός ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες μαζί με τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία βαρύνεται.


Πηγή: newsbomb  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌