Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Filled Under:

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος




>Υλικά για 3 άτομα
  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε το μπέικον και το κόβουμε τετραγωνάκια.
  2. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζουμε το αυγό (ολόκληρο) και τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.
  5. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.phgh

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌