Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Filled Under:

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών (video)

Η κυβέρνηση δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο από πρώην συντρόφους της, οι οποίοι αποκαλύπτουν το παρασκήνιο και τις διαβουλεύσεις από την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο Πρώτο Θέμα, που προκάλεσαν «σεισμό» στο πολιτικό σύστημα, έρχεται ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος να φέρει στο «φως» της δημοσιότητας την έτοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών που είχε από το 2014 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Πετράκος, όπως αποκάλυψε στο Liberal.gr και επανέλαβε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014), ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

«Σύμφωνα με την τροπολογία, οι προνομιούχες μετοχές των τεσσάρων τραπεζών θα μετατρέπονταν σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου», λέει ο κ. Πετράκος.

Στις μαρτυρίες που καταθέτει από την εποχή του πρώτου εξαμήνου του 2015, αναφέρεται και στις τότε συζητήσεις με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας, να μας προμηθεύσει με πετρέλαιο, όπως και με το Ιράν.

«Γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς την διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από την λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο «βαρύ» από άλλους τύπους», τονίζει χαρακτηριστικά. Όσο για τον περίφημο ρωσικό αγωγό Turkish Stream, δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόλυτα ενήμερος για τα 5 δισ ευρώ, που είχαν συμφωνήσει να μας δώσουν οι Ρώσοι ως προκαταβολή από μελλοντικά κέρδη, εφόσον το σχέδιο έπαιρνε το «οκ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌