Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Filled Under:

Οι ΞΕΦΤΙΛΕΣ φτιάχνουν στάση ΜΕΤΡΟ μπροστά στο σπίτι του Τσίπρα... (ΕΓΓΡΑΦΑ+ΧΑΡΤΕΣ)



Το 2010 ενώ ο Τσίπρας είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ σε όλη την Ελλάδα ουρλιάζουν να μη γίνει τίποτα, από Mall μέχρι γήπεδα, “πρωτοβουλία πολιτών” ζητάει από την Αττικό Μετρό να φτιάξει έναν επιπλέον σταθμό σε απόσταση 2 τετραγώνων από το σπίτι του Αλέξη αφού δεν μπορούν να τον φτιάξουν μπροστά στην πόρτα του μιας και η πολυκατοικία του είναι σε ένα μικρό λοφίσκο.
Η Αττικό Μετρό απέρριψε το αίτημα αφού αμφισβήτησε την κατασκευαστική εφικτότητα του σταθμού στο σημείο αυτό, καθώς…
ο σταθμός θα έπρεπε να κατασκευαστεί σε βάθος 50 μέτρων, λόγω του υπεδάφους της περιοχής (ύψωμα) και θα εκτροχίαζε τον προυπολογισμό του έργου για το οποίο ούτως ή άλλως βρέθηκαν δύσκολα οι πόροι (1,45 δις χωρίς το ΦΠΑ).
Η “πρωτοβουλία πολιτών” επανήλθε όμως δριμύτερη μόλις η Δούρου εκλέγεται Περιφερειάρχης, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση και ο Μυλόπουλος διορίζεται Πρόεδρος της Αττικό Μετρό. 
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Αττικό Μετρό απάντησε για μία ακόμα φορά στους “πολίτες” πως η κατασκευή του σταθμού δεν είναι δυνατό να εξεταστεί στην παρούσα φάση καθώς είναι αργά και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε καθυστέρηση στην εξέλιξη του διαγωνισμού.
Λίγο αργότερα όμως, τον Ιούλιο, ο Μυλόπουλος προανήγγειλε ξαφνικά ότι το αίτημα των “κατοίκων” θα γίνει αποδεκτό.
Από τότε μεσολάβησε και η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη  κ. Αναγνωστόπουλου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Γραμμή 4, το σώμα ζήτησε να εξεταστεί θετικά το αίτημα των κατοίκων της Κυψέλης για την προσθήκη ενός σταθμού.
Τελικά ο Μυλόπουλος “πείθεται” και στη Γραμμή 4, που σύμφωνα με το σχέδιο θα λειτουργήσει το 2027 ενιαία από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι του ΓΟΥΔΗ, προστίθεται ένας νέος σταθμός, ο 15ος.
Προσέξτε τώρα:
Το έργο όχι μόνο έχει ήδη δημοπρατηθεί, αλλά έχει περάσει και στη Β’ φάση όπου οι εταιρίες θα καταθέσουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, ενώ η ΜΠΕ έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια και θα χρειασθεί τροποποίησή της… φαντάζεστε λοιπόν τι καθυστέρηση θα προκληθεί…
Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι ένας σταθμός που η Αττικό Μετρό, τον Μάρτιο του 2017, απαντούσε σε ερώτηση ΣΥΡΙΖΑίων στη Βουλή, πως δεν είναι τεχνικά εφικτός... 
...ξαφνικά γίνεται εφικτός και μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Αττικό Μετρό δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του κόστους από την δημιουργία ενός ακόμα σταθμού… έξω από το σπίτι του Τσίπρα.
Στο χάρτη μέσα στο κόκκινο τετράγωνο ο σταθμός και στο βελάκι το σπίτι του Τσίπρα:

dexiextrem.blogspot.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌