Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Filled Under:

Επιστρέφουν στην ΚΥΠΡΟ αρχαιότητες που ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ στην ΕΙΣΒΟΛΗ του 1974…

 Πολύτιμους αρχαιολογικούς θησαυρούς που είχαν βγει από την Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή, το 1974, επέστρεψαν οικειοθελώς οι ιδιοκτήτες γερμανικής γκαλερί που ειδικεύεται…
στο νόμιμο εμπόδιο αρχαιοτήτων από όλο τον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες της γκαλερί Γκούντε Πουσέ (Galerie Gόnter Puhze) παρέδωσαν τα δύο αντικείμενα στον πρέσβη της Κύπρου στο Βερολίνο Ανδρέα Χατζηχρυσάνθου.
Το ειδώλιο
Πρόκειται για ένα πήλινο ειδώλιο ενός πολεμιστή με ασπίδα και ενός πήλινου κύπελου με εγχάρακτη διακόσμηση. Το ειδώλιο χρονολογείται από την κυπροαρχαϊκή περίοδο (7ος αιώνας π.Χ.) και το κύπελο από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, το 2.000 π.Χ. Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, τα αντικείμενα θα επαναπατριστούν σύντομα.
Ο Κύπριος πρέσβης ευχαρίστησε το ζεύγος των εμπόρων έργων Τέχνης για την ευγενική τους χειρονομία αλλά και τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης που συνέβαλαν ώστε να επιστραφούν οι πολιτιστικοί κυπριακοί θησαυροί στον τόπο τους.
pontos-news.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌