Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Filled Under:

ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Η «μυστική» ταφή επιχειρηματία που συνδέεται με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου…

Ο Σύρος επιχειρηματίας από το 2013 ζούσε στον Λίβανο, για να αποφύγει τη σύλληψή του για την υπόθεση των TOR-M1, για την οποία είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια συν 17 χρόνια φυλάκιση από τα ελληνικά δικαστήρια.
Παράλληλα, ήταν καταζητούμενος και από τις κυπριακές αρχές για άλλη υπόθεση που σχετιζόταν με τη Λαϊκή Τράπεζα και την κατάρρευσή της. Μόνιμη «κατοικία» του ήταν η βασιλική σουίτα του Four Seasons της Βηρυτού. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και μπήκε σε διαδικασία αντιμετώπισης της ασθένειας με ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες που καθυστέρησαν την εξέλιξη του καρκίνου. Πριν από πέντε μήνες είχε ενημερωθεί ότι δεν του έμενε πολύς χρόνος ζωής και εξέφρασε την επιθυμία να ταφεί στην Κύπρο και να μην δοθεί δημοσιότητα.
Ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ πέθανε την περασμένη Δευτέρα και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες μεταφοράς της σορού του στην Κύπρο. Έγιναν οι σχετικές διευθετήσεις και με πλήρη μυστικότητα την περασμένη Τετάρτη τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης.
Ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 1965 και άρχισε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με εταιρείες που ίδρυσε. Ο ίδιος απέκτησε την πορτογαλική υπηκοότητα καθώς αν αποκτούσε κυπριακή δεν θα μπορούσε να διατηρεί offshore εταιρείες. Ωστόσο όλα τα μέλη της οικογένειάς του είναι Κύπριοι υπήκοοι και απέκτησαν την υπηκοότητα την περίοδο της υπουργίας Ντίνου Μιχαηλίδη.
O Φουάτ Αλ Ζαγιάτ, αν και ζούσε πολλά χρόνια στην Κύπρο με τη σύζυγο, τον γιο και τις τρεις κόρες τους, κρατούσε χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, καθώς το «παλάτι» που είχε χτίσει στην οδό Ψαρών στην Έγκωμη ήταν προκλητικά πολυτελές. Το όνομά του άρχισε να εμφανίζεται στα κυπριακά ΜΜΕ μετά τις καταγγελίες του πρώην βουλευτή Χρίστου Πουργουρίδη εναντίον του τότε υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη για αθέμιτο πλουτισμό.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις μίζες των TOR-M1, ο ξάδελφος του Άκη Τζοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, κατέθεσε ότι κεντρικά πρόσωπα ήταν ο Ζαγιάτ και ο Ντίνος Μηχαηλίδης. Ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ φαίνεται να έκανε εξυπηρέτηση στον Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος τον έμπλεξε. Μάλιστα, το 2015, ενώ διεξαγόταν η δίκη στην Ελλάδα, ο δικηγόρος του Ζαγιάτ αγορεύοντας είπε ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης «δεν θα γλυτώσει από την αλήθεια» και τον κατηγόρησε για «ψευδολογία, έλλειψη εντιμότητας και ατολμία να παρουσιάσει, έστω την ύστατη στιγμή, την αλήθεια». Ο Αλ Ζαγιάτ, διά του δικηγόρου του, δήλωσε στο δικαστήριο ότι αυτός εξέδωσε επιταγές στο όνομα εταιρειών που του υπέδειξε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, και ότι προς μεγάλη του έκπληξη, ενώ τα χρήματα αυτά αφορούσαν και παλιές δουλειές που έκαναν μαζί, αλλά και την ενίσχυση της πολιτικής καμπάνιας του τότε υπουργού, «αυτός τα χρησιμοποίησε για άλλον σκοπό», υπονοώντας ότι τα έδωσε στον Τσοχατζόπουλο.
Πηγή: politis.com.cy πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌