Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Filled Under:

Στην 3η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στην πΓΔΜ είναι η Ελλάδα! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ…

Στην όγδοη θέση κατατάχθηκε η Ελλάδα, μεταξύ των χωρών προέλευσης των ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων (ΑΞΕ) στην πΓΔΜ το 2017, ενώ καταλαμβάνει την τρίτη θέρη με βάση τις σωρευτικές άμεσες ξένες επενδύσεις.
Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Σκοπίων που υπογράφει η προϊσταμένη Παγώνα Λάρδα, η αξία των ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων (ΑΞΕ) στην πΓΔΜ, σε επίπεδο ροών, κατέγραψε, το 2017, μείωση της τάξης του 32,8%, καθώς περιορίστηκε από 338,43 εκατ. ευρώ, το 2016, σε 227,48 εκατ. ευρώ.
Εκ του ποσού αυτού, μόνον τα 29,73 εκατ. ευρώ αποτελούσαν νέα επένδυση σε μετοχικό κεφάλαιο, ενώ το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος (197,75 εκατ. ευρώ) αφορούσε σε επανεπένδυση κερδών και χρεωστικούς τίτλους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ    πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌