Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Filled Under:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε ποιες ΤΡΟΦΕΣ εντοπίζεται το ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ στοιχείο ακρυλαμίδιο…

Το ακρυλαμίδιο είναι ένα βιομηχανικό προϊόν με πολλές εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η σταθεροποίηση του χώματος επικλινών εδαφών σε περιοχές που πλήττονται από ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες.
Η ουσία παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στη Γερμανία, ενώ άρχιζε να παράγεται μαζικά το 1954.
Το ακρυλαμίδιο θεωρείται καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Δυστυχώς, αυτή η ουσία υπάρχει στη διατροφή μας, χωρίς να το γνωρίζουμε.
Παράγεται με φυσικό τρόπο στο μαγείρεμα κάποιων τροφών. Γενικά, οι αμυλώδεις τροφές (π.χ. ψωμί, πατάτες κλπ.) που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες περιέχουν αυξημένα επίπεδα ακρυλαμιδίου.
Σε έρευνες βρέθηκαν υψηλές ποσότητες ακρυλαμιδίου σε κρέας και τηγανητές πατάτες σε αλυσίδες fast food, σε ντόνατς του εμπορίου, στο φυστικοβούτυρο, σε χυμούς φρούτων μεγάλης διάρκειας, σε αλλαντικά και ελιές που ήταν αποθηκευμένες σε βαζάκια.
parapolitika.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌