Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Filled Under:

Κλείνουν και οι πύλες για τους ΑμεΑ στους σταθμούς μετρό…

Στο σταδιακό κλείσιμο και των πυλών των ΑμεΑ στους σταθμούς του μετρό προχωρά ο ΟΑΣΑ, σηματοδοτώντας την ολοκληρωτική μετάβαση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Το κλείσιμο των πυλών πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και γι’ αυτό ο οργανισμός καλεί όσους ανέργους και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.
Ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ο οργανισμός ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς έχουν διατεθεί περισσότερες από 950.000 προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες. Μάλιστα, τα έσοδα του Οργανισμού το μήνα Μάρτιο, οπότε έκλεισαν οι πύλες σε αρκετούς σταθμούς, παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης.
Έως και σήμερα έχουν κλείσει οι πύλες (πλην της πύλης των ΑμεΑ) στην πλειονότητα των σταθμών του μετρό, και ειδικότερα στους 14 από τους 20 σταθμούς της Γραμμής 2 (Ανθούπολη-Ελληνικό) και στους 13 από τους 21 σταθμούς της Γραμμής 3 (Αγ. Μαρίνα – Αεροδρόμιο), ενώ στον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1, Κηφισιά – Πειραιάς) έχουν κλείσει οι πύλες στους 4 από τους 24 σταθμούς.
Ενεργοποίηση δωρεάν κομίστρου καρτών ανέργων και ΑμεΑ στα αυτόματα μηχανήματα
Υπενθυμίζεται πως για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard/), καλούνται, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, να υλοποιήσουν τα ακόλουθα βήματα:

  1. Μεταβαίνουν σε ένα από τα τριακόσια «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν, και στη συνέχεια την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.
  3. Τοποθετούν κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.
  4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότηση και στην περίπτωση αυτή επιλέγουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας. Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.
Με το πέρας της διαδικασίας αφαιρούν την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνουν την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌