Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Filled Under:

ΤΡΙΓΜΟΙ στην συγκυβέρνηση! ΦΟΒΑΤΑΙ ο Α. Τσίπρας τον Π. Καμμένο;…

Τον απρόβλεπτο κυβερνητικό του εταίρο, Π. Καμμένο, φοβάται πλέον ο πρωθυπουργός, καθώς ο υπουργός Αμυνας σχεδόν κάθε μέρα αλλάζει θέση για την παραμονή του στην κυβέρνηση.
Στην κυβέρνηση έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να… μαδάνε τη μαργαρίτα με βασικό ερώτημα «θα μείνει ή θα φύγει» ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση. Και με ποιον τρόπο θα το κάνει αυτό…
Μόνο λίγες μέρες μετά τους όρκους «αγάπης» και απόλυτης αφοσίωσης που έδινε δημόσια ο υπουργός Αμυνας, λέγοντας ότι θα φτάσει μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση παρεκτράπηκε και πάλι, καθώς χαρακτήρισε «τρελό» τον Ταγίπ Ερντογάν, παραβιάζοντας έτσι την εντολή του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι απέναντι στους γείτονές μας.
Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι τη Δευτέρα το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπου εκεί και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας του γνωστοποίησε με τον δικό του τρόπο το γιατί πρέπει να τηρηθούν ήπιοι τόνοι, ενώ του ξεκαθάρισε ότι το στίγμα της αντιπαράθεσης με την Τουρκία το δίνει και θα συνεχίσει να το δίνει το Μαξίμου.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Πολλοί λένε ότι ο Πάνος Καμμένος, πέρα από τα δικά του σχέδια για να εκφράσει στις εκλογές το εθνικιστικό κομμάτι της Δεξιάς, το τελευταίο διάστημα έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα και από το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Φώφη Γεννηματά, που ξεκίνησε με το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι η διάσταση αυτή δεν αποκλείεται να φέρει γρήγορες και έντονες πολιτικές εξελίξεις, καθώς πάντα υπάρχει ο φόβος ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα, εάν για κάποιον δικό του λόγο θεωρήσει ότι αυτή η κίνηση θα τον βοηθήσει στη μετεκλογική επιβίωσή του.
Καθώς για πρώτη φορά ο υπουργός Αμυνας αντιλαμβάνεται ότι τα όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς για το νέο προοδευτικό πόλο που θα δημιουργηθεί μετά τις εκλογές, προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία, όχι μόνο είναι αληθινά, αλλά ήδη φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο υπουργός Αμυνας δεν θα τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.
Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο αισθάνθηκε την ανάγκη να εξηγήσει τους λόγους που έγινε η συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ. εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τον κυβερνητικό εταίρο του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα, επικαλούμενος ένα ακόμα ταξίδι του, έφυγε από την αίθουσα και δεν πήρε τον λόγο για να μιλήσει.
ΣΥΓΚΛΙΣΗ
Ο Αλ. Τσίπρας πάντως δεν έδειξε να πτοείται από τον εκνευρισμό του Π. Καμμένου και στην ομιλία του στο υπουργικό αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στη νέα συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με βάση τους κοινοβουλευτικούς κανόνες μια εξαντλητική συζήτηση, ώστε να μπορέσουν να επιτευχθούν ή να αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις. Συναινέσεις και συγκλίσεις με δημοκρατικό, προοδευτικό πρόσημο. Σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ταυτόχρονα ότι είναι εφικτό να διαμορφωθούν και μεγάλες, πλατιές κοινωνικές συγκλίσεις.
Πέραν, όμως, των γενικών αρχών με τις οποίες προσερχόμαστε ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης, υπάρχουν και ορισμένα συγκεκριμένα πεδία τα οποία δυνητικά επιδιώκουμε να γεννήσουν ευρύτατες συγκλίσεις». Η αμηχανία με την οποία αντιμετωπίζει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου τον Πάνο Καμμένο είναι ιδιαίτερα έντονη και εκφράζεται κάθε στιγμή μέσα στα κομματικά όργανα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο πολιτικό συμβούλιο ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα στελέχη του κόμματος για το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Αμυνας και αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Η αντίδραση του πρωθυπουργού έδειξε αμηχανία, ενώ αρκέστηκε να πει ότι μένει στην πιο πρόσφατη δήλωση του υπουργού Αμυνας, ότι θα βαδίσουν μαζί μέχρι το τέλος. Το ερώτημα είναι πιο θεωρεί ως τέλος ο Π. Καμμένος…
Αυτό που ελπίζουν πάντως στην κυβέρνηση είναι ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. «δεν θα θελήσει να πετάξει στα σκουπίδια την προσπάθεια και τις θυσίες που έκαναν τα δύο κόμματα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια» και ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσει ο πρωθυπουργός πότε θα γίνουν εκλογές.
parapolitika.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌