Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Filled Under:

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του Τουρκικού DEB στη Θράκη μας: «Δεν μπορείς να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα»…

«Δεν μπορείς να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα», δηλώνει διαμαρτυρόμενος ο πρόεδρος του ακραίου μειονοτικού «Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας»(ΚΙΕΦ-DEB) Μουσταφά Αλή Τσαούς! Το τελευταίο διάστημα, σε πλήρη εναρμόνιση με τη ρητορική της Αγκυρας, το DEP αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στη Θράκη τροφοδοτώντας την τουρκική προπαγάνδα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες στα χωριά της μουσουλμανικής μειονότητας εκφωνώντας εμπρηστικές ομιλίες. Όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ο Μουσταφά Αλή Τσαούς συμμετείχε πρόσφατα σε ημερίδα που διοργάνωσε η επονομαζόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα «έχει μείνει στην ίδια τάξη» επειδή «σε αυτή την χώρα μπορείς να είσαι από οποιαδήποτε φυλή αλλά μερικοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι δεν μπορείς να είσαι Τούρκος»!
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του DEB αφού «υπενθύμισε ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης έχει χάσει την επίσημη λειτουργία της για πολλά χρόνια με απόφαση του Ελληνικού κράτους, δήλωσε ότι περιμένουνε εδώ και δέκα (10) χρόνια την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)», λέγοντας τα ακόλουθα: «Μπορούμε να πούμε ότι η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια κακή εικόνα για τη χώρα μας, ότι η δημοκρατία της χώρας μας έχει μείνει στη τάξη και ότι δεν υπάρχει ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι. Σε αυτή την χώρα μπορείς να είσαι από οποιαδήποτε φυλή αλλά μερικοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι δεν μπορείς να είσαι Τούρκος. Εμείς είμαστε άνθρωποι που αγαπούν την χώρα τους. Πιστεύω ότι μια μέρα με αυτό το δίκαιο αγώνα η Τουρκική Ένωση Ξάνθης θα συνεχίσει να λειτουργεί επίσημα. Εύχομαι όσο η πολιτεία τόσο και η κυβέρνηση μας να διαβάσει καλά τα αποτελέσματα αυτής της ημερίδας».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του DEB σε ομιλία του στο χωριό Μέγα Πιστό της Κομοτηνής είχε αναφερθεί στην προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας «να πάρει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης». Όπως υποστήριξε ο ίδιος, «από τότε που με την συνθήκη της Λoζάνης αφεθήκαμε ως Μειονότητα, τα προβλήματα της Τουρκικής-Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ακόμη συνεχίζονται. Γίνεται προσπάθεια να μας πάρουν και τα δικαιώματα που έχουμε. Σε θέματα όπως το κλείσιμο των συλλόγων μας λόγω της λέξης ¨Τουρκικός¨, στην εκπαίδευση και στις Μουφτείες δεν έχει καταγραφεί καμία πρόοδος. Περιμένουμε να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ιδίως μετά από την επιβεβαίωση από την ΕΛΣΤΑΤ πως πρόκειται για την πιο φτωχή περιοχή της χώρας».
protothema.gr  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌