Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Filled Under:

EΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400…

Η Τουρκία μετά την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 μπορεί να υπόκειται σε κυρώσεις, βάσει του νόμου CAATSA, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wess Mitchell, μιλώντας σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
«Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι συμφώνησε να αγοράσει ρωσικά συστήματα πυραύλων S-400, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν στην επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 231 του CAATSA» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κατάσταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.
Η νομοθεσία CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2017 και σχετίζεται με «την καταπολέμηση των εχθρών της Αμερικής μέσω κυρώσεων. ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌