Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Filled Under:

‘Συναγερμός’ στο «Πεντάγωνο»! TI ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ τα ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ των Ε.Δ…

 H τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και το ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε συναγερμό. Τα στοιχεία δημιουργούν προβληματισμό κι εγρήγορση και κυρίως η επίλυση άμεση.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η γήρανση και κατ’ επέκταση η μείωση του Ελληνικού Στρατού. Μάλιστα αυτό συμβαίνει στην κρίσιμη στιγμή που σχεδόν σε όλα τα Εθνικά Μέτωπα υπάρχει συναγερμός.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι δημόσιες τοποθετήσεις κυρίως πρώην στρατιωτικών για τη λήψη άμεσων μέτρων όπως η αύξηση της θητείας ώστε να αντιμετωπιστεί η ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζουν πάντως πως η αύξηση της θητείας δεν είναι απαραίτητα λύση. Μάλιστα κάνουν λόγο για τη μεγάλη φυγή των νέων στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας και σπουδών καθώς οι περισσότεροι δεν επιστρέφουν.
«Μία επέκταση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς θα συνεισέφερε στην αύξηση του δυναμικού μόλις κατά 8-10%, κι αυτό σε βάθος χρόνου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.
Αυτό που απαιτείται, λένε, είναι ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υποχρεωτική θητεία στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών αλλά και προσλήψεις ΕΠΟΠ, έτσι ώστε να ανανεωθεί αλλά και να αυξηθεί σημαντικά το στρατιωτικό προσωπικό. (ΠΗΓΗ πληροφοριών ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ)
Σε κάθε περίπτωση τα Επιτελεία εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα (χωρίς να προκρίνεται αυτό της αύξησης της Θητείας). Τα στοιχεία- όσα μπορούν να δημοσιευτούν- είναι τα εξής:
Ο στρατός της Τουρκίας διαθέτει 510.000 στελέχη (αν και μετά το πραξικόπημα εκτιμάται ότι απομακρύνθηκαν 30.000 αντιφρονούντες), και ο Ελληνικός, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, 133.000 (σε 80.000 υπολογίζονται οι μόνιμοι). Το δυναμικό του ελληνικού Στρατού Ξηράς υπολογίζεται στις 93.000 έναντι περίπου 400.000 του τουρκικού. Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει 20.000 στελέχη και άλλα 20.000 η αεροπορία ενώ η Τουρκία 50.000 και 60.000 αντίστοιχα. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌