Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Filled Under:

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ με το Mirage 2000-5! Τι δείχνει το μαύρο κουτί…

Τα αίτια της τραγωδίας με την πτώση του Mirage 2000-5 και τον Γιώργο Μπαλταδώρο στη Σκύρο στις 12 Απριλίου αποκαλύπτει το πόρισμα των Γάλλων εμπειρογνωμόνων της κατασκευάστριας εταιρείας, που ανέλυσαν τα δεδομένα του καταγραφέα πτήσης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τον καταγραφέα, οι εκτιμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας συνάδουν με τα πρώτα συμπεράσματα των Γάλλων ειδικών. Ως εκ τούτου, φαίνεται να επιβεβαιώνεται πως η πτώση προήλθε από παραίσθηση του χειριστή.
Παράλληλα, σύμφωνα με το millitaire.gr, φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο της τεχνικής βλάβης στο πολεμικό αεροσκάφος. Το μαύρο κουτί του μοιραίου Mirage 2000-5 εντοπίστηκε και ανασύρθηκε στα τέλη Απριλίου από το ερευνητικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ».
Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα είναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στην συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.
Το Mirage 2000-5 είχε πέσει την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 12.15 το μεσημέρι κατά την επιστροφή σχηματισμού δύο ελληνικών αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν στην τοποθεσία που τους υπεδείχθη. Ειδικότερα, τα δύο Mirage απογειώθηκαν από το 135 Σμηναρχία Μάχης Σκύρου για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:15, το 2ο αεροσκάφος ανέφερε ότι ο επικεφαλής του έπεσε στο νερό περίπου εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και δόθηκαν εντολές να αλλάξει πορεία. Ειδικότερα, καθώς τα δύο αεροσκάφη επέστρεφαν στη Σκύρο, ο Νο.2 του σχηματισμού ενημέρωσε ότι ο Νο.1 είχε καταπέσει.
Στην έρευνα για το περιστατικό συμμετείχε η Φρεγάτα ΨΑΡΑ, καθώς και δύο ελικότερα Σινούκ Sikorsky S-70 ενώ από τη βάση στο Κοτρώνι απογειώθηκε και ένα ακόμη Sikorsky S-70. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης ορισμένα συντρίμμια και η κάσκα του πιλότου. Άμεση ήταν η ενημέρωση του έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την πτώση.
Ελεύθερος Τύπος πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌