Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Filled Under:

«Βόμβα» Αυστρίας! Απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό…

Η Αυστρία απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, αν η ΕΕ δεν τερματίσει τις νταξιακές συζητήσεις με την Τουρκία, αναφέρει η Telegraph σε άρθρο της.
Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, η συμφωνία μπορεί να εκτροχιαστεί στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου, καθώς η Αυστρία έχει ενημερώσει διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ότι θα «τορπιλίσει» όποια συμπεράσματα για μεγέθυνση της ΕΕ, αν σε αυτά αναφέρεται η Τουρκία, μαζί με τα Σκόπια και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο, που ελπίζουν να ενταχθούν στην Ένωση.
«Η Αυστρία μας έχει πει ότι θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Τουρκία», είπε στην Telegraph ένας διπλωμάτης της ΕΕ.
«Ο Ζάεφ πρέπει να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο και από δημοψήφισμα, ενώ ο Τσίπρας, που επέζησε από πρόταση δυσπιστίας το Σάββατο για τη συμφωνία, επίσης αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα», συνεχίζει το δημοσίευμα.
«Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ και η αντιπολίτευση είναι ενάντια στη συμφωνία, αλλά η εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ είναι το “καρότο” για να πείσει τον λαό να τη στηρίξει, στο δημοψήφισμα. Αν δεν υπάρξουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τότε δεν θα υπάρχει και “καρότο”», σχολίασε άλλος διπλωμάτης της ΕΕ. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌