Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Filled Under:

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ;Από τηγανίτα πολύ κι από μέλι…

Σε ένα (λίγο, πολύ αναμενόμενο) αδιέξοδο κατέληξε η μίνι Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.
Το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της άτυπης συνάντησης 16 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και ολοκληρώθηκε χωρίς κοινή απόφαση. Το γεγονός αυτό ήταν αναμενόμενο και το είχε προαναγγείλει η Άνγκελα Μέρκελ καθώς οι συμμετέχοντες προσήλθαν στη μίνι Σύνοδο με πολύ διαφορετικές θέσεις.
Επιμένει η Μέρκελ
«Θέλουμε ευρωπαϊκές λύσεις όπου αυτό είναι δυνατόν. Θέλουμε διακρατικές λύσεις όπου οι ευρωπαϊκές λύσεις δεν είναι εφικτές», δήλωσε καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ μετά το τέλος των εργασιών της άτυπης μίνι συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μεταναστευτικό.
«Θέλουμε περισσότερες συμφωνίες, σαν την συμφωνία με την Λιβύη, με άλλες χώρες καταγωγής», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος. Η εντολή της Frontex πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί. Οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν πού θέλουν να καταθέσουν αίτηση για άσυλο, πρόσθεσε.
Η Άνγκελα Μέρκελ διαπίστωσε ότι υπήρξε «πολλή καλή θέληση» και «κοινές θέσεις» κατά την διάρκεια των συνομιλιών της σημερινής μίνι συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

Νωρίτερα η γερμανίδα καγκελάριος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν αναμένεται λύση συνολική από τις εργασίες της Συνόδου στις 28 και 29 του μήνα ενώ τόνισε ότι «θα υπάρξουν διμερείς και τριμερείς συμφωνίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».
Σάντσεθ: Θα μελετήσω την ιταλική πρόταση
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε απόψε ότι θα μελετήσει την ιταλική πρόταση για το μεταναστευτικό, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης μίνι συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Σάντσεθ είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρήκαν «περισσότερες κοινές θέσεις» παρά διαφωνίες, όμως δεν θα υπάρξει κάποιο κοινό συμπέρασμα από αυτή τη συνάντηση εργασίας.
«Όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό όραμα για το μεταναστευτικό», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌