Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Σε άλλη χώρα ζει ο Τόσκας! Αρνείται ότι υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια…

Ούτε να ακούσει δεν ήθελε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τον ορισμό «άβατο» για τα Εξάρχεια σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ. Τόσκας στην απάντησή του τόνισε: «διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι,αλλά και εξειδικευμένες δράσεις, αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες.
Υπάρχει σημαντικότατη αύξηση του αριθμού των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που διατέθηκαν για περιπολίες στη διαλαμβανόμενη περιοχή, το 2017 σε σχέση με το 2016, σε Ειδικό Δρομολόγιο Περιπολιών, γεγονός που καταρρίπτει τις όποιες αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Σημειώνεται ότι από 01-01-2018 έως 14-05-2018 ο αριθμός περιπολιών έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό ετήσιο.
Κατά το τρέχον έτος (έως 28-02), στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργήθηκε αξιόλογος αριθμός ελέγχων ατόμων με την πραγματοποίηση ανάλογου, των συντρεχουσών περιπτώσεων, αριθμού προσαγωγών και συλλήψεων για διάφορα αδικήματα. Επιπρόσθετα και προς επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρεται η αύξηση του ποσοστού των συλλήψεων και των ανευρεθέντων οχημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησης του Α.Τ. Εξαρχείων κατά 42,7% και 17,7% αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης συγκριτικά με την τριετία 2012-2014.
Ενδεικτικά και για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους, αναφέρεται η αύξηση του αριθμού των συλλήψεων για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά 28,13% και 200%, αλλά και η μείωση του αριθμού των επιθέσεων σε βάρος τραπεζών κατά 33,33%».
eleftherostypos.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌