Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Filled Under:

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ: Έκπτωση τέλος σε όσους είναι συνεπείς αν…

Αβέβαιο το μέλλον για την έκπτωση 15% της ΔΕΗ προς τους συνεπείς πελάτες – Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης – Που υπάρχει πρόβλημα και κινδυνεύουν να χάσουν τη μείωση του λογαριασμού όσοι πληρώνουν κανονικά
Σε κίνδυνο βρίσκεται η έκπτωση 15% που παρέχεται από την ΔΕΗ προς τους συνεπείς πελάτες της. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο επικεφαλής της Επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης, το μέλλον της έκπτωσης συνδέεται άμεσα με την πορεία εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρίας.
Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες ένα σημαντικό μερίδιο των πελατών που έχουν προβεί σε διακανονισμούς για τις οφειλές τους δεν τους τηρούν, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ακύρωση από τη ΔΕΗ, όπως τονίζεται στον ετήσιο απολογισμό της επιχείρησης για το 2017.
Ταυτόχρονα, πρόβλημα για τη ΔΕΗ αποτελεί και το γεγονός ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν οι οφειλές του ίδιου πελάτη μεταξύ παρόχων στην οικιακή χρήση, που αποτελεί και το 70% των πελατών.
Με βάση τα παραπάνω, η ΔΕΗ θεωρεί αβέβαιο το ποσοστό των πελατών που θα τηρούν τους διακανονισμούς τους με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια ασαφής εικόνα σε ότι αφορά την εισπραξιμότητα.
Το εν λόγω ζήτημα συνδέεται άμεσα και με το μέλλον της έκπτωσης 15% που προσφέρει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της. Άλλωστε, ο πρόεδρος, Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της πρόσφατης έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, συνέδεσε το μέλλον της έκπτωσης με την πορεία της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος εξαρτάται από την έκβαση του προγράμματος εισπράξεων, για την οποία είμαστε αισιόδοξοι».
Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στο περιθώριο της συνέλευσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του πως αν διακοπεί η συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική θα ανέβει ο αριθμός των καταναλωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα δύσκολο γρίφο που καλείται να λύσει η διοίκηση της ΔΕΗ, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον πιο επικαιροποιημένα στοιχεία που να αφορούν την εξέλιξη των ανεξόφλητων.
Του Θανάση Παπαδή για το newsit πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌