Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Ο Σόρος ζητάει να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιό του στην Ουγγαρία και του χρόνου! Υποστηρίζει ότι «συμμορφώθηκε» με τους κανόνες…


Το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) της Ουγγαρίας, το οποίο ίδρυσε ο Αμερικανός χρηματοδότης George Soros, δήλωσε την Τρίτη ότι θα δεχτεί φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Ζήτησε επίσης από την ουγγρική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη συμμόρφωσή της στο ουγγρικό δίκαιο. Η CEU, η οποία προσφέρει μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου που διδάσκονται στα αγγλικά, έχει κατακριθεί από την ουγγρική κυβέρνηση, η οποία λέει ότι λειτούργησε χωρίς πλήρη νομική συμμόρφωση.
Μια αλλαγή στο ουγγρικό εκπαιδευτικό δίκαιο πέρυσι οδήγησε στην απόσυρση της άδειας λειτουργίας από πανεπιστήμια που έχουν εγγραφεί στο εξωτερικό και δεν προσφέρουν επίσης μαθήματα στην πατρίδα τους.
Το CEU υποστηρίζει ότι έχει προσφέρει μαθήματα στις ΗΠΑ μέσω ενός κοινού προγράμματος διδασκαλίας με το Bard College στην Hudson Valley της Νέας Υόρκης.
Οι σύμβουλοί του, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Soros, συναντήθηκαν στις 23 Ιουνίου και εξουσιοδότησαν την CEU να ανοίξei τις αιτήσεις στη Βουδαπέστη για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Με πληροφορίες από Reuters πηγη


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌