Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! Αυτά περιλαμβάνει η συμφωνία με τους Σκοπιανούς: Αποδέχονται ύπαρξη ψευτο-«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» γλώσσας…

opia
Είτε «makedonski» αμετάφραστο είτε μεταφραζόμενο σε «makedonian» όλα δείχνουν ότι στη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων τόσο η εθνότητα όσο και η γλώσσα θα ονομάζονται «μακεδονική».

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, επέμεινε τόσο πολύ τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με την, κατά την άποψή του, «αναγνώριση» «μακεδονικής» γλώσσας εκ μέρους της Αθήνας ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Την ίδια στιγμή, στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία των δύο μερών θα πρέπει να διασφαλίζει την ταυτότητα και τη γλώσσα των κατοίκων, καθώς μόνον έτσι θα μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, όντως στο σχέδιο συμφωνίας προβλέπεται ότι τόσο η εθνότητα όσο και η γλώσσα θα ονομάζονται «μακεδονικές», ανεξαρτήτως του εάν ο χαρακτηρισμός θα είναι στη σλαβική, αν θα μεταφράζεται ή όχι.
Μέσα στην συμφωνία, ωστόσο, θα περιλαμβάνεται και μία ερμηνευτική διάταξη, που σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηθεί να ενταχθεί και στο νέο Σύνταγμα των Σκοπίων, μετά την αναθεώρηση. Κι αυτή θα διευκρινίζει ρητώς πως με τον όρο Μακεδόνες των Σκοπίων αναφέρονται οι απόγονοι των σλαβικών φύλων που έφτασαν στην Βαλκανική γύρω στον 7ο αιώνα μ.Χ.
Πρόκειται, δηλαδή, για μία αναφορά που έχει ως στόχο να εξισορροπήσει τις πιέσεις και να επιτρέψει στην Αθήνα να ισχυριστεί ότι πέτυχε μία σαφή διάκριση μεταξύ των δύο χωρών και, κυρίως, την εγκατάλειψη εκ μέρους των Σκοπίων της τακτικής εκμετάλλευσης της αρχαίας ιστορίας της περιοχής.
Στον αντίποδα, βέβαια, οποιαδήποτε ερμηνευτική δήλωση δεν μεταβάλλει μία πραγματικότητα, ότι για πρώτη φορά η Αθήνα μοιάζει έτοιμη να αποδεχθεί «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, στοιχείο που αποτελεί casus belli για την αξιωματική αντιπολίτευση της Ν.Δ. ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μείζονες αντιδράσεις.
newpost.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌