Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Filled Under:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Έτσι θα γίνει η «ηρωική» έξοδος Τσίπρα Καμμένου…

Σενάριο «ηρωικής εξόδου» Τσίπρα-Καμμένου, χωρίς την ψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό, εξετάζουν στην Πειραιώς.
Δεν αποκλείουν οι δύο εταίροι να τα κάνουν κοινώς «πλακάκια» και οι ΑΝ.ΕΛ. να ρίξουν την κυβέρνηση, σε μια ύστατη προσπάθεια ώστε ο Πάνος Καμμένος να περισώσει ό,τι μπορεί από το κόμμα του που διαλύεται, ο δε Αλέξης Τσίπρας να αποτρέψει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ίδιος προσπάθησε να λύσει ένα θέμα που ταλανίζει τη χώρα για δεκαετίες, «αλλά δεν τον άφησαν».
Το σενάριο αυτό εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει το «σωσίβιο» του κ. Τσίπρα και στην περίπτωση που δεν θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 151-154 για την επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή.
Στη Ν.Δ., μάλιστα, αναφέρουν την περίπτωση του ανεξάρτητου βουλευτή Λάρισας Γιώργου Κατσιαντώνη (ήταν στην Ενωση Κεντρώων), ο οποίος ενώ προσμετράται στους κυβερνητικούς υπολογισμούς στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Ν.Δ., με την ένταξή του στη «γαλάζια» Κ.Ο. να θεωρείται από την Πειραιώς πολύ πιθανή.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναλύσεις, οι μόνες δημόσιες δηλώσεις υπέρ της στήριξης της συμφωνίας είναι των Σταύρου Θεοδωράκη, Σπύρου Δανέλλη και Γιώργου Μαυρωτά από το Ποτάμι και του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝ.ΕΛ.
Η Ελενα Κουντουρά δεν έχει μιλήσει δημόσια, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει αναφέρει πως εάν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, πρέπει να συνοδεύεται από τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αμέσως μετά θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών. Ανοιχτό παράθυρο να ψηφίσουν τη συμφωνία έχουν αφήσει οι Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός, οι οποίοι, όμως, δεν στήριξαν την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής της Ν.Δ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία, σε μια συμβολική κίνηση να δείξει ότι δεν μπορούν να τον θεωρούν δεδομένο στο Μαξίμου.
Το όνομά του συζητείται και πάλι για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Εχει αρχίσει να βελτιώνεται και το κλίμα Πειραιώς-Σεβαστουπόλεως. Η έκταση της κατάρρευσης των δύο κυβερνητικών εταίρων θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Θα δυσκολευτούν αρκετοί να στηρίξουν μια συμφωνία μειοψηφίας. «Το πολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο», δήλωσε ανώτερη κομματική πηγή στα «Π».

«Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. να καταθέσουν πρόταση μομφής πυροδότησε πολιτικές ανακατατάξεις», τόνισε. Την ίδια ώρα, στην Πειραιώς συζητούνται ημερομηνίες για εκλογές όπως η 7 Οκτωβρίου 2018, πριν από την επικύρωση της συμφωνίας και τις περικοπές των συντάξεων, ή η 26 Μαΐου με διπλές ή τριπλές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.
Υπάρχει και μια σχολή σκέψης που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει τη συμφωνία διότι αναμένει «δώρα». «Γίνεται ένα παζάρι κεκλεισμένων των θυρών», δήλωσε στα «Π» ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. «Η κυβέρνηση λύγισε μπροστά στις πιέσεις των ξένων στο Σκοπιανό, με απώτερο στόχο να πάρει ανταλλάγματα στο χρέος, ή στο μεταναστευτικό, ή ακόμη για να καθυστερήσουν οι περικοπές των συντάξεων», συνέχισε. Πάντως, μία ενδεχόμενη μετακύλιση της «καυτής πατάτας» της επικύρωσης της συμφωνίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την καταγγέλλει ως εθνικά επιζήμια, θα φέρει προ τετελεσμένων την Ελλάδα.
«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. Η υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες ήδη παράγει τετελεσμένα, όπως προειδοποιούν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Δένδιας. Υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση συμφωνία Κάρολου Παπούλια – Στέβκο Τσερβενκόφσκι του 1992, αν και δεν επικυρώθηκε από τα δύο κοινοβούλια, χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο στο Δικαστήριο της Χάγης. Τα περιθώρια ελιγμών της επόμενης κυβέρνησης θα εξαρτηθούν πάντως από το κατά πόσο τα Σκόπια τηρούν τα χρονοδιαγράμματα.
Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης 
Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γερμανό πρέσβη, Γενς Πλέντερ, με τον οποίο συζήτησαν και το ταξίδι του στο Βερολίνο και επανέλαβε τη θέση του ότι «η Ν.Δ. θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή, διότι τη θεωρεί εθνικά επιζήμια», όπως ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.
Ετσι, διέψευσε με τον πιο επίσημο τρόπο την εντύπωση που πήγε να δημιουργηθεί μέσω και της γερμανικής εφημερίδας «FAZ» ότι είναι «οκ» με τη συμφωνία, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος, αλλά αντιδρά για να μην έχει εσωκομματικό πρόβλημα. Η ξεκάθαρη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη προφανώς ήταν κι ένα μήνυμα στο Βερολίνο, στην περίπτωση που κάποιοι σκέφτονταν να του ασκήσουν εκ νέου πιέσεις.
Parapolitika πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌