Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Filled Under:

Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία; «Υπενθυμίσαμε στους Έλληνες το casus belli»…

Εκτάκτως μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, η κλήση του κου Μαυροειδή έγινε για να διαβιβαστούν μέσω αυτού στην Ελλάδα οι απόψεις της Τουρκίας για τις ειδήσεις που αφορούν τα σχέδια επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια απίστευτα προκλητική ανακοίνωση – δήλωση στην οποία αναφέρει:
«Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού και νέου υπουργού Εξωτερικών κ. Τσίπρα όσον αφορά στα σχέδια για την σταδιακή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως και τα σχετικά με αυτό δημοσιεύματα.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε καμία κίνηση που δεν είναι βασισμένη στην αμοιβαία συναίνεση στο Αιγαίο όπου οι δυο χώρες έχουν απέναντι ακτές. Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσής μας με ημερομηνία 8 Ιουνίου 1995 περιέχει την απαραίτητη πολιτική προειδοποίηση και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα».
«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η σχετική απόφαση για επέκταση εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. Το δικαίωμα αυτό ισχύει απαρεγκλίτως και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπό διαπραγμάτευση με τρίτους. Το αυτό ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια», τονίζει σε ανακοίνωση – απάντηση στους τούρκους το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Και καταλήγει: «Αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου και απειλές βίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως και η αμφισβήτηση των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε αλλάζουν το γεγονός αυτό, αλλά ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας» πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌