Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Ξεκίνησαν τα έργα αποκαταστάσεως της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας στην Ήπειρο…

Σε πλήρη ανάπτυξη, και εντός χρονοδιογράμματος, προχωρούν τη θερινή περίοδο οι εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας, στον Άραχθο ποταμό, που συντονίζει η κοινή επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
Σε σημερινή ανακοίνωση του, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της, με προεδρεύουσα την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η κοινή επιτροπή «εκτίμησε ως ιδιαίτερα θετικά» τα βήματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο ως φορέας υλοποίησης της νέας προγραμματικής σύμβασης προχώρησε στη διακήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξης του Γεφυριού της Πλάκας» και σε ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του έργου».
Ειδικότερα, το ΥΠΠΟΑ είχε την ευθύνη έγκρισης και συντονισμού των μελετών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε την ευθύνη σύνταξης των μελετών και των τευχών δημοπράτησης σε συνεργασία με το ΕΜΠ και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η επιτροπή συζήτησε, επίσης, τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν (έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, πιστοποίηση καταλληλότητας υλικών κλπ.) και προγραμμάτισε για τον Ιούνιο τις συμπληρωματικές εργασίες (ολοκλήρωση της κατασκευής του κεφαλόδεσμου) που θα εκτελεσθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνδρομή της εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΑΕ.
pontos-news.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌