Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Filled Under:

Επένδυση 7,2 εκατ. ευρώ της DHL Express στη Θεσσαλονίκη-Ποιοι είναι οι στόχοι της…

Σύμβαση 10ετούς συνεργασίας για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπέγραψαν σήμερα η DHL Express Ελλάδας και η Fraport Greece, στη Θεσσαλονίκη…
«Σήμερα με μεγάλη περηφάνια και χαρά, ανακοινώνουμε την πιο μεγάλη επένδυση που έχουμε κάνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και θέλω να σας πω τους τρεις ξεκάθαρους στόχους που έχει αυτή η επένδυση» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Ελευθέριος Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο «Makedonia Palace» με την Fraport Greece.
Πρώτος στόχος η ισχυροποίηση της εταιρείας στην Ελλάδα, ο δεύτερος η δημιουργία εξαιρετικών συνθηκών εργασίας για το προσωπικό και ο τρίτος στόχος οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της DHL Express.
Το έργο αφορά μια συνολική επένδυση 7,2 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία νέου κέντρου διαλογής και γραφείων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», «πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει η DHL στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, γενικότερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Η επένδυση
Πιο συγκεκριμένα, οι πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του χώρου λειτουργικών διεργασιών θα περιλαμβάνουν ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης 38 μ. για 24 αυτοκίνητα και κυλιοδιάδρομους αυτόματης διαλογής για έως και 2.000 αποστολές την ώρα. Επίσης, στις νέες εγκαταστάσεις θα υπάρχουν τρεις ράμπες μεγάλων φορτηγών, γεγονός που θα επιτρέψει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης απ’ ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της DHL. Θα υπάρχουν 70 κάμερες ασφαλείας, 6 θέσεις φορτοεκφόρτωσης αεροπορικών κοντέινερ, 240 μ. ταινιοδιάδρομος, θα υπάρχει αίθουσα εκπαιδεύσεων 60 τ.μ., χώρος χαλάρωσης και εστίασης, ενώ θα δημιουργήσει 66 νέες θέσεις εργασίας.
Το υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής θα έχει έκταση 5.270 τ.μ. από τα οποία τα 1.700 τ.μ. θα είναι ο χώρος αποθήκης και 900 τ.μ. χώρος γραφείων. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην πόλη, ενώ θα υπάρχει και σημείο εξυπηρέτησης του κοινού για παραλαβή και παράδοση δεμάτων. Τα ανωτέρω ενισχύουν από τη μία πλευρά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της DHL Express και από την άλλη πλευρά την εξωστρέφεια του εξαγωγέα, εμπόρου ή μικρομεσαίου επιχειρηματία της Β. Ελλάδας με τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη μεταφορών που έχει παρουσία σε περισσότερες από 220 χώρες.
Λειτουργία σε έναν χρόνο
Οι νέες εγκαταστάσεις της DHL, το έργο το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, όχι μόνο για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αλλά για όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Έως το Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή του εργολάβου και των συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε «τον Ιανουάριο του 2020 να ξεκινήσουμε τις εργασίες» όπως ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Ελευθέριος Σαμαράς προσθέτοντας «στόχος μας είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχουμε ολοκληρώσει το κατασκευαστικό κομμάτι και να έχουμε εγκαταστήσει τα συστήματα, να κάνουμε τις απαιτούμενες δοκιμές, ούτως ώστε το Σεπτέμβριο του 2020 να δουλεύουμε από τις νέες μας εγκαταστάσεις».
Σ’ ότι αφορά τα οφέλη της εν λόγω επένδυσης, θα υπάρχει καθημερινή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το παγκόσμιο δίκτυο της DHL, ο χρόνος παράδοσης θα μειωθεί κατά 1 ώρα συνολικά, θα αυξηθούν οι περιοχές που θα καλύπτονται καθημερινά με το διεθνές δίκτυο της εταιρίας μεταφορών, καλύπτοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της Βορείου Ελλάδας.
Να πούμε ότι το μερίδιο αγοράς της DHL Express Ελλάδας αγγίζει πανελλαδικά το 57%, διαθέτει 3 αεροσκάφη ενώ έχει παρουσία σε 61 σημεία εξυπηρέτησης. Στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, η παραγωγή του συνολικού κύκλου εργασιών της DHL στην Ελλάδα καλύπτει το 20%, ενώ σ’ ότι αφορά τις θέσεις εργασίας, τα τελευταία 3-4 χρόνια σ’ όλη την Ελλάδα, δημιουργήθηκαν περί τις 100 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 8-10 αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η DHL, η «Κίτρινη Μηχανή» όπως την αποκαλούν, εξυπηρετεί 2.600.000 πελάτες, διαθέτει 260 αεροσκάφη, 34.000 οχήματα, καλύπτει 84.000 σημεία εξυπηρέτησης και απασχολεί 102.000 εργαζόμενους.
Πόλοι ανάπτυξης και προόδου
Με στόχο τη μετατροπή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που έχει υπό τη διαχείρισή της η Fraport Greece, σε πόλους ανάπτυξης και προόδου για τις περιοχές που βρίσκονται, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, ανέφερε ότι «αποστολή μας δεν είναι μόνο να βελτιώσουμε τις υποδομές και να αναβαθμίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά επίσης, να μετατρέψουμε τα αεροδρόμια σε πόλους ανάπτυξης και προόδου για τις περιοχές που υπηρετούν».
Ο ίδιος, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε, ότι «με την εξέλιξη του κατασκευαστικού μας προγράμματος να έχει φτάσει πλέον στο 78% ολοκλήρωσης για τα 14 αεροδρόμια στο σύνολό τους, ήδη γίνεται φανερή η στρατηγική επιλογή πολλών εταιρειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εμάς και να αποτελέσουν μέρος αυτής της παραγωγικής διαδικασίας. Θα ήθελα να καλωσορίσω τη DHL Express Hellas – το κορυφαίο brand name στις μεταφορές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό της έργο.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Zinell.
Κόμβος εμπορίου
Τη νέα μεγάλη επένδυση της DHL Express Ελλάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης καλωσόρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας λέγοντας χαρακτηριστικά «για τη Θεσσαλονίκη κάθε μία επένδυση είναι χρήσιμη, κάθε επένδυση αυτού του μεγέθους είναι κρίσιμη» προσθέτοντας ότι μια τέτοια ιδιωτική επένδυση που αναβαθμίζει αφενός την παρουσία της εταιρίας στην χώρα, αφετέρου ανεβάζει το κέντρο βάρους και στη Βόρεια Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε για τη σημαντικότητα της νέας επένδυσης και την αισιοδοξία που γεμίζει την επιχειρηματική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε την ανάγκη αξιοποίησης των υποδομών της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας κυρίως το λιμάνι και το αεροδρόμιο ως τα κυριότερα αναπτυξιακά εργαλεία του Συνδέσμου.πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌