Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Filled Under:

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΤΕ από τον ΤΑΦΟ του ΣΟΦΟΚΛΗ! Δείτε πού είναι...



Πολλοί δεν το γνωρίζουν όμως σα βόρεια των Αχαρνών, πάνω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης υπάρχει ο επονομαζόμενος «Τύμβος του Σοφοκλή».

Ο συγκεκριμένος τύμβος είχε ανασκαφεί το 1888 και πρόσφατα κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Από πολλούς ερευνητές θεωρείται ο τάφος του Σοφοκλέους. Η θεωρία περί της ταφής του εκεί βασίζεται στις μαρτυρίες του ανώνυμου βιογράφου του, ο οποίος δίνει κάποια στοιχεία που οδηγούν σε αυτήν. Σύμφωνα με τον βιογράφο, οι Σπαρτιάτες μετά τον θάνατο του Σοφοκλέους, οι οποίοι κατείχαν τη Δεκέλεια, έδωσαν άδεια να ταφεί στην περιοχή ο Σοφοκλής, καθώς εκεί ήταν ο οικογενειακός του τάφος.

Την άδεια την είχε δώσει ο Λύσανδρος μετά από παράκληση των Αθηναίων και ο βιογράφος του Σοφοκλή λέει ότι ο τάφος βρισκόταν 11 στάδια από το τείχος, απόσταση στην οποία είναι ο τύμβος που έχει βρεθεί.

Οι μελλοντικές ανασκαφές θα δείξουν τι ισχύει πραγματικά, όμως τα στοιχεία μέχρις στιγμής είναι υπέρ της θεωρίας αυτής που σας αναλύσαμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌