Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Filled Under:

Έρευνα: Πλήρως ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ και ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ οι Έλληνες...

Οι πιο απαισιόδοξοι είναι οι Έλληνες σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με τα πορίσματα της ετήσιας έρευνας του Pew Research Center σε 32 χώρες.
Κατά 98% θεωρούν την κατάσταση στην οικονομία πολύ κακή οι Έλληνες αποδεικνύοντας πόσο απελπισμένοι αισθάνονται. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών, όπου το 51% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η οικονομία βελτιώνεται. Στις αναδυόμενες οικονομίες το ποσοστό των αισιόδοξων είναι 45%.
Μόλις το 46% των ερωτηθέντων στις 32 χώρες είναι ικανοποιημένοι από τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας τους, ενώ οι περισσότεροι ανησυχούν για το μέλλον. Μόλις το 41% θεωρούν ότι ένα ανήλικο παιδί στη χώρα τους θα μεγαλώσει με καλύτερες οικονομικές συνθήκες σε σχέση με τους γονείς του. Οι περισσότερο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της επόμενης γενιάς εμφανίζονται οι Γάλλοι, οι Ιάπωνες και οι Έλληνες, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα.
Στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς και στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ερωτηθέντες φαίνεται πως έχουν πιο θετική άποψη για τις οικονομικές συνθήκες της χώρας τους. Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς (58%) πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ είναι καλή. Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ ήταν μόλις 4,9% το 2016, ενώ την άνοιξη του 2009, το ποσοστό ανεργίας ήταν 9,3%.
Στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο το 51% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η οικονομία τους έχει βελτιωθεί.
Στην Ιαπωνία, το 41% εκφράζουν την άποψη ότι η οικονομία τους είναι σε καλή κατάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌