Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν: «Θα μιλήσουμε για ΟΛΑ τα θέματα»…

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες ως τη σύνοδο κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, επανέλαβε την Παρασκευή τις επικρίσεις του διότι η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν δαπανούν αρκετά για τη συμμαχία.
«Θα δούμε», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς την Παρασκευή από δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους για την ενδεχόμενη αναγνώριση από πλευράς των ΗΠΑ της προσάρτησης της Κριμαίας, που έγινε το 2014 από τη Μόσχα και καταδικάστηκε σθεναρά από την Ουάσινγκτον και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ήταν ο πρόεδρος (Μπαράκ) Ομπάμα αυτός που το άφησε να γίνει αυτό», είπε εξάλλου ο ρεπουμπλικάνος. Έδωσε παρόμοια απάντηση όταν ερωτήθηκε εάν θα άρει τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία. «Θα δούμε τι θα κάνει η Ρωσία», είπε.
Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη σύνοδο με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν τη 16η Ιουλίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα μιλήσουν «για όλα».

Αναφέρθηκε στην Ουκρανία, στο Ιράκ, και στις αμερικανικές εκλογές: «Δεν θέλουμε κανένας να ανακατεύεται στις εκλογές μας», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, η προεδρία του οποίου επισκιάζεται από την ομοσπονδιακή έρευνα για την ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, τις οποίες κέρδισε. Ο Τραμπ χαρακτηρίζει συχνά την έρευνα αυτή «κυνήγι μαγισσών».
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εκφράζει συχνά αμφιβολίες για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές εκείνες. «Η Ρωσία συνεχίζει να λέει ότι δεν ανακατεύτηκε στις εκλογές μας», είχε αναφέρει μέσω Twitter την περασμένη εβδομάδα, μοιάζοντας να αμφισβητεί τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που είχαν υποστηρίξει στα τέλη του 2016 ότι υπήρξε ρωσική ανάμιξη, πριν προσθέσουν ότι θεωρούν υπεύθυνο τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων υποσχόταν προεκλογικά ότι θα βελτιώσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα. Αλλά 17 μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, δεν καταγράφεται καμιά πρόοδος ως προς αυτό.
newsit.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌