Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Filled Under:

Ορμπάν: «Είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! Η Ευρώπη ΑΛΛΑΖΕΙ – ΣΤΟΧΟΣ η προστασία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»…

Απευθυνόμενος σε διεθνή ΜΜΕ την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι ο σημερινός στόχος της Ουγγαρίας είναι να ενώσει τις «αντι-μεταναστευτικές δυνάμεις» σε κάθε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ουγγαρία επιθυμεί να δει την πλειοψηφία των κρατών κατά της λαθρομετανάστευσης πρώτα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελικά, μέσω των εθνικών εκλογών των κρατών-μελών, και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε χαρακτηριστικά ο Ορμπάν.
Η μετανάστευση δεν είναι απλά ένα ζήτημα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών εκλογών, αλλά θα αλλάξει βαθιά τις ευρωπαϊκές πολιτικές, δήλωσε ο Ορμπάν. Η παραδοσιακή διαίρεση των κομμάτων σε αριστερά και δεξιά πτέρυγα αντικαθίστανται πλέον από μια νέα διαίρεση που βασίζεται είτε στη μετανάστευση είτε στην καταπολέμηση της μετανάστευσης, ανέφερε.
Η συζήτηση για τη μετανάστευση έχει επίσης σχέση με τη στάση απέναντι στον Χριστιανισμό, καθιστώντας την προστασία του χριστιανικού πολιτισμού ένα πολιτικό καθήκον, δήλωσε ο Orban.
Τέλος, τόνισε ότι η Ουγγαρία μπορεί να είναι περήφανη ότι ήταν η πρώτη χώρα που απέδειξε ότι η μετανάστευση μπορεί να σταματήσει στην ξηρά και ότι για πολύ καιρό ακόμη και χώρες με θαλάσσια σύνορα δεν προσπάθησαν επαρκώς να επιτύχουν να μειώσουν τις ροές.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει, δήλωσε ο Orban, προσθέτοντας ότι αυτό είχε κάνει τον Salvini «ήρωα» στα μάτια του.
Με πληροφορίες από Voice of Europeπηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌