Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Filled Under:

Είδηση «ΣΕΙΣΜΟΣ»! Η Ρωσία μας έδινε ΟΠΛΑ σχεδόν ΤΖΑΜΠΑ και η Ν.Δ. ΑΡΝΗΘΗΚΕ…

Το 2014, μια εποχή όπου συγκυβερνούσαν τη χώρα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν κάνει μια σπάνια πρόταση στην Ελλάδα η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή και αποτελεί μεγάλο έγκλημα.
Η πρόταση αυτή προέβλεπε την παράδοση ενός αριθμού 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, καθώς αυτή θα «έτρεχε» στο πλαίσιο της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συμφωνίας η οποία υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2013 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
Όπως ανέφερε τότε το ρεπορτάζ του crashonline, το οικονομικό ύψος της ρωσικής πρότασης ανέρχεται στα 3 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM ποσό στο οποίο περιλαμβανόταν εκτός των όπλων και πακέτο ανταλλακτικών και υποστήριξης.
Οι όροι αποπληρωμής που προσέφερε η ρωσική πλευρά ήταν εξαιρετικά ευνοϊκοί: Με το 30% του κόστους να είναι αποπληρωτέο μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και με το υπόλοιπο του ποσού παρεχόταν η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών.
Αν και ήταν δύσκολο (στην πραγματικότητα αδύνατο) να βρεθεί άλλη καλύτερη και ανταγωνιστικότερη πρόταση για αγορά ενός τόσο προηγμένου μαχητικού, η Ελλάδα «πούλησε» τη Ρωσία για να είναι καλό παιδί απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ…πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌