Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Filled Under:

Τα συστημικά ΜΜΕ το κρύβουν!Τελειώνει η ΣΕΝΓΚΕΝ...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και οι κάτοικοι του Ticino (Τιτσίνο), πόλης του ιταλικού καντονιού της Ελβετίας, ψήφισαν ώστε οι ντόπιοι εργάτες να προστατεύονται από την πίεση που ασκείται από το ξένο και φθηνό εργατικό δυναμικό. Η πρωτοβουλία ονομάστηκε «Πρώτα οι Δικοί Μας » και την είχε προτείνει το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα. Κέρδισε δε το 58% των ψήφων σε τοπικό δημοψήφισμα για το θέμα.
Σκοπός ήταν να αναγκαστούν οι επιχειρήσεις να δώσουν βάρος στους ντόπιους εργαζόμενους και όχι στους αλλοδαπούς, που έχουν φτάσει το 27% του πληθυσμού και στο 44% του εργατικού δυναμικού. Όλο αυτό στρέφεται ενάντια στη Συνθήκη Σένγκεν, στη Συνθήκη των ανοικτών συνόρων που επιτρέπει στους Ιταλούς να περνούν στο ιταλικό καντόνι και να εργάζονται με χαμηλότερους μισθούς.
Θυμίζουμε πως η Ελβετία έχει 26 καντόνια, τα οποία είναι διοικητικές υποδιαιρέσεις της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. Κάθε καντόνι έχει το σύνταγμα, το νομοθετικό σώμα, την κυβέρνηση και τα δικαστήριά του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌