Οι εξουσίες στην Ελλάδα είναι τρεις: Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική. Είναι ανεξάρτητες και σε καμία περίπτωση δε πρέπει να παρεμβαίνει η μία στην άλλη.
Το Σύνταγμα προβλέπει επίσης πως οι Δικαστικοί Λειτουργοί συνταξιοδοτούνται στα 67 τους χρόνια. Είναι σαφές και καθορισμένο.
Ωστόσο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε σε δεκάδες εφέτες και προέδρους εφετών, μετά την συνάντηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη, πως έθεσε θέμα ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ της θητείας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φάνηκε «πολύ θετικός».
Τονίζουμε πως μόνο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συνταξιοδοτείται τον προσεχή Ιούνιο λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας της. Αν καταστεί εφικτή η ‘παράκαμψη’ του Συντάγματος, θα παραμείνει στη θέση της για άλλα τρία χρόνια. Φυσικά μία τέτοια απόφαση θα συμπαρασύρει και μεγάλο πλήθος δικαστών που είναι κοντά στην υποχρεωτική συνταξιοδότηση.
Ποιος ο λόγος να επιθυμεί ο κος Τσίπρας την αλλαγή-παράκαμψη του Συντάγματος; για τους δικαστικούς θα μπορούσε να πει κανείς ότι αντιλαμβάνεται το λόγο. Περισσότερα χρόνια σε ανώτατο αξίωμα με κύρος και υψηλό μισθό. Η Εκτελεστική όμως Εξουσία για ποιο λόγο να εμπλακεί σε μία ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του Συντάγματος;
Εάν ισχύει αυτό που είπε η κα Θάνου (δεν το έχει διαψεύσει κανείς) τότε η Κυβέρνηση κινείται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μετά την προσπάθεια καθεστωτικού ελέγχου των MEDIA, μήπως προσπαθεί να ελέγξει και τη Δικαστική Εξουσία
Πρέπει να δοθούν απαντήσεις άμεσα…
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.