Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Filled Under:

'ΧΑΣΤΟΥΚΙ' Σόιμπλε στο Μαξίμου!Θέλει 'ΑΙΜΑ' και ΛΕΦΤΑ...

Δημοσίευμα της Deutsche Welle επικαλείται συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten στην οποία ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών μιλά για το ελληνικό χρέος.
«Αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους, αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή», είπε ο Σόιμπλε.
Για το ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας είπε πως «το ΔΝΤ αμφιβάλλει -αλλά αυτό δεν είναι καινούριο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί και ότι αυτά επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα: Θα τα καταφέρουμε. Ως εκ τούτου, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του. Αυτό το υπενθύμισα στον έλληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα – και αυτός διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι».
Τέλος ο Σόιμπλε πρότεινε μεταφορές αρμοδιοτήτων από την Κομισιόν στον ESM  καθώς «ο ESM δεν θα αξιολογούσε τα σχέδια προϋπολογισμού με πολιτικά κριτήρια, αλλά αυστηρά με βάση τους κανόνες», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌