Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Filled Under:

Τα ΨΕΜΜΑΤΑ του ΡΑΜΑ! Μας ΔΟΥΛΕΥΕΙ ανοικτά και ΔΕΝ κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ...

Συνέντευξη έδωσε ο Έντι Ράμα στην εκπομπή «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.
Αρχικά ρωτήθηκε για τα σενάρια περί «Μεγάλης Αλβανίας. Είπε τα εξής:
«Η ιδέα της «Φυσικής Αλβανίας» προκύπτει από κάποιους που τη φοβούνται ή που την έχουν δημιουργήσει διότι έχουν συγκεκριμένη ατζέντα. Είναι σαν σήμερα να κατηγορείς τους Έλληνες για την «Μεγάλη Ιδέα» που ήταν μια ιδέα που αφορούσε μια συγκεκριμένη περίοδο και δεν έχει τίποτε να κάνει με το σήμερα. Οπότε, η Φυσική Αλβανία, εάν μπορώ να το πω, είναι η ευρωπαϊκή Αλβανία, που πρέπει να είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Και ναι, έχουμε πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία διότι είμαστε ένα έθνος με δυο κράτη. Έχουμε την Αλβανία και το Κόσσοβο, έχουμε τους Αλβανούς που ζουν νότια από τη Σερβία, που ζουν στη «Μακεδονία» που ζουν στο Μαυροβούνιο. Ε, και; Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, κάποιο αναμενόμενο, σοβαρό σχέδιο να μαζέψουμε όλα τα κομμάτια σε μια «Φυσική» ή «Μεγάλη» Αλβανία. Ναι, μπορούμε όλοι να είμαστε κομμάτι μιας Μεγάλης Ευρώπης, που θα ήταν πολύ καλό να μας συμπεριλάβει όλους ως πολίτες, όπου τα σύνορα δεν θα έχουν πια σημασία, στη λογική της επικοινωνίας, των ανταλλαγών και της έννοιας του να ζούμε μαζί κάτω από τον ίδιο ευρωπαϊκό χώρο».
- Για τα «αλυτρωτικά σενάρια» και τη σύλληψη ατόμων που δούλευαν για την αλβανική κυβέρνηση και μετέφεραν χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας».
«Τι σημαίνει αλυτρωτική προπαγάνδα; Δεν νομίζω ότι είναι αλυτρωτικό να λες στα παιδιά μας πού έμεναν οι Αλβανοί και δε νομίζω ότι είναι αλυτρωτικό να λες στους ανθρώπους ότι υπήρχε μια περιοχή που λεγόταν Τσαμουριά, όπου έμεναν Αλβανοί, όπου δυστυχώς – κι αυτό δεν είναι το τι λέμε στα παιδιά μας, είναι αυτό που βλέπουμε – οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να επισκεφτούν (...) Σας προκαλώ να ψάξετε. Δεν υπάρχουν χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» σε κανένα σχολικό βιβλίο. (….); Δεν έχουμε καμία βλέψη, κανείς δεν μπορεί να έχει τέτοιες βλέψεις σαν την αλλαγή συνόρων, στρατηγική δηλαδή να πάρει ένα κομμάτι της Ελλάδας, ή ένα κομμάτι της Σερβίας, ή ένα κομμάτι της «Μακεδονίας» για να φτιάξει τη «Φυσική Αλβανία». Όχι. Απλά πιστεύουμε ότι είναι ώρα να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια του παρελθόντος, να κοιταχτούμε στα μάτια και να πούμε: «Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι, που είναι 80 χρονών, γυναίκες και άνδρες, που τους ανάγκασαν να φύγουν από τα σπίτια τους, να μην μπορούν να πάνε πίσω να τα επισκεφθούν; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι που κατάγονται από αυτή την περιοχή, που είναι Αλβανοί, να μην μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού γείτονα όπως είναι η Ελλάδα; Είναι δυνατόν; Τι είναι αλυτρωτικό σε αυτό; Τίποτα».
Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τον κύριο Ράμα. Τα βιβλία που μετέφεραν οι συλληφθέντες υπάλληλοι τα έχουμε δει. Ξέρουμε τι έγραφαν και γι αυτό το λόγο καταδικάστηκαν και σε 30μηνη φυλάκιση.
Για την «Μεγάλη Αλβανία», όταν τίθεται θέμα Τσαμουριάς, τι εννοούν; 
Το θέμα όμως δεν είναι τι λέει ο κος Ράμα. Το θέμα είναι τι κάνει η ελληνική πλευρά. 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌