Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ανακαλούνται λουκάνικα στο πλαίσιο ελέγχου που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας «ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΕΒΕ» που βρίσκεται στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου Κρήτης.
Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων με την ονομασία «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό», για την παρασκευή των οποίων προστέθηκε φυτική πρωτεΐνη σόγιας, η οποία δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών με σαφή αναφορά της ονομασίας της. Η σόγια είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» 275g και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό» 200g με ημερομηνία παραγωγής: 19/10/2016 και ημερομηνία ανάλωσης έως: 07/01/2017.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.