Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Filled Under:

Είδηση ΒΟΜΒΑ για Πολιτικό Αρχηγό!'ΓΛΕΙΦΕΙ εκεί που ΕΦΤΥΝΕ';..

Το παλαιοκομματικό σύστημα της Ελλάδας, δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι προκλητικό το πόσο απροκάλυπτα «γλείφουν εκεί που κάποτε έφτυναν». Τα πάντα για να ξαναμπουν στο προσκήνιο. Το πιο απλό που κάνουν είναι η λεγόμενη πολιτική κωλοτούμπα.
Με την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ασχολήθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Αφιέρωσε μάλιστα ολόκληρη σχεδόν εκπομπή στο να μιλά όχι απλά με κολακευτικά λόγια για τον Αμερικανό Πρόεδρο και Επιχειρηματία, αλλά σχεδόν έφτασε στο όριο της ‘αγιογραφίας’. Αυτή η ‘επίθεση αγάπης΄ όμως μας θύμισε κάποιες άλλες καταστάσεις και ψάξαμε στο πολιτικό ‘αρχείο’ των εφημερίδων.
Εκεί ανακαλύψαμε λαβράκι.
Πριν από 4 χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να αγοράσει το Ελληνικό η κ. Άννα Ζωηρού ( η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ  στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τότε δεξί χέρι του κου Καρατζαφέρη) είχε βάλει βέτο στις προθέσεις του Αμερικανού επιχειρηματία, με αποτέλεσμα  4 χρόνια  μετά, το Ελληνικό να έχει γίνει καταφύγιο λαθρομεταναστών και να έχει πωληθεί αντί εξευτελιστικού αντιτίμου. 
Φανταστείτε μόνο το εξής. Να ήταν το Ελληνικό στην κατοχή του κου Τραμπ ΣΗΜΕΡΑ που έχει εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Φανταστείτε ανάπτυξη, ώθηση στον αμερικανικό τουρισμό και κυρίως κοινά συμφέροντα. Το καλό της ελληνικής οικονομίας θα ταυτιζόταν με του Τραμπ.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε (για όσους καλόπιστα πιθανώς το σκεφτούν) την τότε στάση του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Προέδρου της ΕΛΛΗΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Ο Κ.Βελόπουλος πάντοτε θιασώτης της ανάπτυξης και της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της ακίνητης περιουσίας (όχι του ξεπουλήματος) ‘ούρλιαζε’ πως πρέπει να χειριστεί αλλιώς η κα Ζωηρού το θέμα. Ο Κ.Βελόπουλος, μπορούσε να δει αυτό που οι άλλοι αρνιόντουσαν. Πως το μνημόνιο θα φέρει καταστροφή αν δε συνδυαστεί με πραγματικές επενδύσεις, ουσιαστική εκμετάλλευση της ελληνικής περιουσίας και κυρίως με αύξηση του ελληνικού πλούτου. 
Το παλαιοκομματικό όμως σύστημα…
Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδα του ΒΗΜΑ της 20/5/2012, προς επικύρωση των όσων σας αναφέραμε.
«Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται πως παρέπεμψε τα σχέδια του αμερικανού επενδυτή Ντόναλντ Τραμπ για το Ελληνικό η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Άννα Ζωηρού, καθώς μετά από δική της πρόταση το Δ.Σ. του οργανισμού αποφάσισε «πάγωμα» των διαδικασιών μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στη θυελλώδη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου την περασμένη Τρίτη, η θέση της κυρίας Ζωηρού πλειοψήφησε, καθώς μαζί της συντάχθηκε τόσο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αντώνης Βαρθολομαίος όσο και ο πρόεδρος του Ταμείου και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουκιάδης.
Στην αντίπερα όχθη βρέθηκαν οι… τεχνοκράτες του Ταμείου, ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος και ο εκτελεστικός διευθυντής Ανδρέας Ταπραντζής, που επέμεναν στη συνέχιση του έργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του οργανισμού προς τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου.
Έτσι, μετά την παρέμβαση της κ. Ζωηρού, αναβάλλονται μέχρι και τις εκλογές όλες οι διαδικασίες επιλογής των ομίλων που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Από τις εννέα εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον φαίνεται πως τουλάχιστον τέσσερις εκπληρούσαν τα κριτήρια προκειμένου να συνεχίσουν στον β’ γύρο.
Πρόκειται για τη βρετανική London and Regional Properties, το κρατικό fund του Κατάρ QIA, την ελληνική Lamda Development του ομίλου Λάτση καθώς και την ισραηλινή Elbit.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλοεπενδυτής Ντόναλντ Τράμπ, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των τεσσάρων ομίλων, ανέμενε να του δοθεί η δυνατότητα να προσκομίσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά για να περάσει στη δεύτερη φάση.
Όμως η εξέλιξη αυτή βάζει στον πάγο τα σχέδια της Trump International καθώς όλα δείχνουν πως θα πρέπει να περιμένει μέχρι τουλάχιστον τις 17 Ιουνίου προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά της.
Την έκπληξή τους για την εξέλιξη δεν έκρυψαν φυσικά οι δύο διορισμένοι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της Ευρωζώνης , ο Ολλανδός Μάρτεν Βέρβεϊ και ο Γάλλος Ερβέ Λε Ροΐ, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν «την ανησυχία τους για την απόφαση του Συμβουλίου»…»

1 σχόλια:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌