Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ του 2016! Τέρμα οι παρενέργειες! Αυτό το βότανο είναι η φυσική κορτιζόνη…

Τέρμα οι παρενέργειες! Αυτό το βότανο είναι η φυσική κορτιζόνη…
H ρίζα Chinese Thorough wax (Bupleuri falca tum) είναι ένα σημαντικό συστατικό σε διάφορες φόρμουλες της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής, ιδιαίτερα για φλεγμονώδεις παθήσεις. Πριν μερικά χρόνια αυτές οι φόρμουλες χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή φάρμακα όπως η πρεδνιζόνη(233).
Το Chinese Thorough wax έχει φανεί ότι ενισχύει τη δράση της κορτιζόνης.
Τα ενεργά συστατικά του Chinese Thorough wax είναι σαν τα στεροειδή και ονομάζονται σαϊκοσα­ πωνίνες. Αυτά τα συστατικά έχουν πολλαπλή φαρ-μακολογική δράση, μεταξύ των οποίων σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση(234). Οι σαϊκοσαπωνίνες αυξάνουν την απελευθέρωση κορτιζόνης και άλλων ορμονών από τα επινεφρίδια και ενισχύουν τις επιδράσεις τους.
Έχουν επίσης φανεί ότι αποτρέπουν την ατροφία των επινεφριδίων που προκαλείται από τα κορτικοστεροειδή. Έχει προταθεί ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή φάρμακα πρέπει να λαμβάνουν βοτανικές φόρμουλες που περιέχουν Chinese Thorough wax, για να προστατέψουν τα επινεφρίδια(235).
Η γλυκόριζα (licorice) και το Panax ginseng ενισχύουν τη δράση του Chinese Thorough wax. Και τα τρία αυτά βότανα χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα μαζί στις βοτανικές φόρμουλες της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ-ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌