Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Ιταλικό δημοψήφισμα! Η μέρα της κρίσης ΗΡΘΕ...

Από τις τις 07:00 μέχρι τις 23:00 τοπική ώρα (από τις 08:00 ως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), 47 εκατομμύρια Ιταλοί πολίτες καλούνται να ψηφίσουν "ναι" ή "όχι" στο κρίσιμο συνταγματικό δημοψήφισμα, με τον Ματέο Ρέντσι να έχει τονίσει ότι αν επικρατήσει το "όχι", θα παραιτηθεί.
Σκοπός του δημοψηφίσματος είναι να σταματήσουν να έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενο ρόλο η Βουλή και η Γερουσία και αν νικήσει το "ναι", τότε η Γερουσία θα μπορεί να εκφράζεται μόνον για συνταγματικούς νόμους, την επικύρωση ευρωπαϊκών συνθηκών, σχετικά με νέους εκλογικούς νόμους, για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, στο σημερινό δημοψήφισμα τίθεται το θέμα αν θα καταργηθούν οι νομαρχίες με τη σημερινή τους μορφή και το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας και Εργασίας (Cnel). Η νομολογία που καλούνται να αρνηθούν ή να δεχτούν οι Ιταλοί, προβλέπει ότι η φορολογική πολιτική, οι υποδομές και η ενέργεια πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του κεντρικού κράτους, όχι κάθε δήμου και περιφέρειας.
Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα είναι ούτως ή άλλως έγκυρο, αφού η μεταρρύθμιση έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌