Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ ΤΟΜΣΕΝ!Θα ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ φρικτά για 21 χρόνια τουλάχιστον...

Δυσοίωνες προβλέψεις έκανε για την ανεργία στην Ελλάδα ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.
Όπως παραδέχτηκε, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον ο Πολ Τόμσεν θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 21 χρόνια, για επανέλθουν τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα, στα προ κρίσης επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου, ο κ. Τόμσεν, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, ανέφερε πως, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα Eurogroup, διαπιστώνει πως η ζώνη του ευρώ έχει καταγράψει πρόοδο, τόσο στην αρχιτεκτονική της όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.
Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση πως η ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική, αναπτυξιακό σχέδιο, όπως αυτό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τραπεζική ένωση και -κυρίως- διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα τόνισε πως «μελλοντικά θα πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος να δίνονται κίνητρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌