Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Filled Under: ,

Ανάπτυξη ρεκόρ 5τίας για την Γερμανία με πλεόνασμα 6,2 δις ευρώ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ  ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! - ΑΙΧΜΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΤΑ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΤ
Κερδίζοντας από την κρίση των εταίρων της, η Γερμανία ανακοίνωσε ρεκόρ ανάπτυξης!  Δύο κόσμοι η Ευρώπη! Στην διχασμένη Ευρώπη Βορρά και Νότου, όπου ενώ οι χώρες της Μεσογείου και η Πορτογαλία, βρίσκονται αντιμέτωπες με τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες της λιτότητας και των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων στα δημοσιονομικά, οι Γερμανοί συνεχίζουν να κερδίζουν όλο και περισσότερα, σημειώνοντας  ρεκόρ 5ετίας στην ανάπτυξη με αύξηση του Εθνικού ΑΕΠ κατά 1,9% το 2016. Η ανάπτυξη, είναι ακόμα υψηλότερη και από τις αισιόδοξες προβλέψεις που έκαναν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters, όπου προέβλεπαν ρυθμό ανάπτυξης 1,8%.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, ο τομέας ευθύνης του Βόφγκανγκ Σόιμπλε,  κερδίζει από την συνεχώς αυξανόμενη ιδιωτική κατανάλωση και τις σημαντικές κρατικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
 Την ώρα που η γερμανική σφαίρα επιρροής εντός Eurogroup, πιέζει συνεχώς για την αυστηρή τήρηση των κανόνων και την συνέχιση της λιτότητας, το χρήμα ρέει στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης τονώνοντας το εμπόριο και στηρίζοντας την κατανάλωση.
 Παρά την πίεση που έχει ασκηθεί στις γερμανικές εξαγωγές, λόγω της μείωσης της ζήτησης από παραδοσιακούς εξαγωγικούς προορισμούς για τα γερμανικά προϊόντα, η ισορροπία έχει επιτευχθεί μέσω της εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι αναδυόμενες αγορές.
Όπως έγραψε εχθές το kontranews.gr,  από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα, το Γερμανικό Δημόσιο, φαίνεται ανεπηρέαστο από την καταστροφή που έχει βάλει σε συνθήκες ασφυξίας πολλές χώρες της Ευρωζώνης, κυρίως στον Ευρωπαϊκό Νότο.
Παράπονα Σόιμπλε για τα επιτόκια της ΕΚΤ
 Πλήρη κυριαρχία στην ευρωπαϊκή Οικονομία επιδιώκει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που παρά την κερδοφορία ρεκόρ της Γερμανίας το 2016, τώρα θέλει να «σπάσει» την νομισματική πολιτική  του Μάριο Ντράγκι.  Με δηλώσεις του στο περιοδικό The European, έβαλλε κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), χαρακτηρίζοντας  «ασυνήθιστη» την νομισματική πολιτική, που έχει χαράξει η Φρανκφούρτη. Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της σταθεροποίησης του πληθωρισμού σε φυσιολογικά επίπεδα και η επιθυμία του είναι η ΕΚΤ να ξεκινήσει μια σταδιακή αποχώρηση από τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής. 
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «μια ομαλοποίηση του πληθωρισμού είναι επιθυμητή ώστε να βγούμε σταδιακά από την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική»
Με τις γερμανικές τράπεζες, να έχουν σημαντικές απώλειες από τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια, ο ίδιος τονίζει «Θα προτιμούσα αν τα επιτόκια δεν ήταν τόσο χαμηλά». Η ΕΚΤ, κρατά χαμηλά τα επιτόκια, με στόχο να είναι πιο συμφέρον οι κεφαλαιούχοι,  να προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα στηρίξουν την Ανάπτυξη, αντί να κρατούν τα χρήματά τους κλειστά σε τράπεζες. Όμως αυτό έχει το αρνητικό αποτέλεσμα για τις  ίδιες τις τράπεζες, καθώς μειώνει σημαντικά το περιθώριο κέρδους τους.
Αντί για το «φτηνό χρήμα» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αντιπροτείνει  ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌