Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πάγωσαν οι βρύσες και οι σωληνώσεις λόγω χιονιά; ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πάγωσαν οι βρύσες και οι σωληνώσεις λόγω χιονιά; ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…
Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στη χώρα μας προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση πολλών νοικοκυριών. Σε πολλά σπίτια πάγωσαν οι βρύσες και οι σωληνώσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό ούτε να πιούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι βρύσες έσπασαν και χρειάστηκε υδραυλικός να αποκαταστήσει τις ζημιές.
Προληπτικά μέτρα που μπορούμε να εφαρμόσουμε
-Αφήνουμε ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο σημείο του ζεστού νερού ανά τακτά διαστήματα.
-Κρατάμε νερό σε δοχεία ως λύση ανάγκης, για την περίπτωση που λόγω πάγου δεν έχουμε τρεχούμενο νερό.
-Αφήνουμε ανοικτό το καλοριφέρ σε μια σταθερή θερμοκρασία, ακόμη κι αν απουσιάζουμε από το σπίτι.
-Βεβαιωνόμαστε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
-Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν μικρές διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια των μπάνιων. Αν υπάρχουν, φροντίζουμε να τις επιδιορθώσουμε άμεσα.
Οδηγίες αν έχουν ήδη παγώσει οι κεντρικοί σωλήνες
-Χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα, όπως π.χ. πιστολάκι μαλλιών, για να θερμάνουμε τις παγωμένες σωληνώσεις. Αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και σταδιακά, διότι κινδυνεύουν να σπάσουν τόσο οι σωλήνες όσο και οποιαδήποτε εξαρτήματα είναι πάνω σε αυτές.
-Υδρόμετρα και σωληνώσεις που είναι εκτεθειμένα μπορούμε να τα προστατεύσουμε με κάποιο μονωτικό υλικό, όπως υαλοβάμβακα ή μάλλινο ύφασμα, αφού πρώτα τα στεγνώσουμε με κάποιο πανί.
-Ρίχνουμε σταδιακά χλιαρό νερό αριστερά και δεξιά του υδρομέτρου, όχι όμως επάνω του!
-Επικοινωνούμε με τον υδραυλικό μας.
-Σε κάθε περίπτωση κάνουμε υπομονή.
ΠΗΓΗ:makelife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌