Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Κίνδυνος για τη ΘΡΑΚΗ! Το σκοτεινό σχέδιο του Ερντογάν...

Έντονη ανησυχία προκαλεί ένα δελτίο Τύπου του πρόεδρου του μειονοτικού κόμματος  DEB στη Θράκη, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, το οποίο έρχεται να ρίξει "λάδι στη φωτιά" και να κάνει ακόμα πιο εκρηκτικό το κλίμα στην περιοχή. 
Με θράσος και ακολουθώντας επικίνδυνες πολιτικές και πρακτικές, ο Τσαβούς δημιουργεί έντονα ανθελληνικά αισθήματα και εγείρει μια σειρά ερωτημάτων, όπως τί μπορεί να έχουν στα σκαριά και να ετοιμάζουν από κοινού με την Άγκυρα. 
Είναι φανερό ότι είναι άλλη μια ενέργεια στο πλαίσιο των επεκτατικών σχεδίων που έχει βάλει μπρος ο Ερντογάν και η ελληνική πλευρά πρέπει να αφυπνιστεί και να λάβει δρακόντεια μέτρα. 
"Αξιότιμε λαέ μας,
Τον τελευταίο καιρό συνεχίζοντας ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης τον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων, υποκείμεθα σε αδιανόητες κινήσεις καταστολής και εκφοβισμού.
Καταγγέλλω ιδιαίτερα την σύλληψη από την αστυνομία του δημάρχου Ιάσμου Ισμέτ Καντί στις 19 Δεκεμβρίου και την άκρως άσχημη συμπεριφορά που υπέστη κατά την σύλληψη του αυτή. Η συμπεριφορά αυτή που έγινε στο μέλος της μειονότητας δήμαρχο Ισμέτ Καντί, σε ποιόν άλλο δήμαρχο έγινε μέχρι σήμερα ; Εάν είσαστε μέλος της μειονότητας, ακόμη και αν είσαστε δήμαρχος, ανα πάσα στιγμή μπορεί να υποστείτε καταπίεση.
Στις 12 Δεκεμβρίου ως κόμμα DEB πραγματοποιήσαμε μαζί με το ελληνικό παρατηρητήριο συμφωνιών του Ελσίνκι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα μια Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα ¨Εθνικές Μειονότητες στην Ελλάδα και οι προτάσεις των διεθνών οργανισμών¨. Η εκδήλωση μας αυτή υπέστη σαμποτάζ με μια συμπεριφορά που δεν χωρά σε καμία λογική και νόμο. Έγινε έφοδος από βουλευτές και συμπαθούντες του ρατσιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι άνθρωποι αυτοί με απείλησαν και προέβησαν σε ανείπωτες προσβολές κατά των φίλων μου, των συμμετεχόντων, κατά της μειονότητας και της εθνικής μας ταυτότητας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νοοτροπία που δεν σέβεται τις ιδέες των ανθρώπων της μειονότητας και τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων.
Εμείς επιθυμούμε να ζούμε στην πατρίδα μας ως χαρούμενα μέλη μιας επίσημης μειονότητας με δοσμένα τα δικαιώματα μας. Είμαι μήπως αδίκημα να επιθυμούμε με την γνώση και την πείρα που έχουμε, να υπηρετήσουμε ως χαρούμενα μέλη της μειονότητας την πατρίδα μας ;
Εμείς δίχως να υποκύπτουμε και να κουραζόμαστε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να καταστούμε μια κοινότητα με αναγνωρισμένη την ταυτότητα της, με ισονομία και με όλα τα μειονοτικά δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης. Κοινοποιώ στην κοινή γνώμη την απόλυτη πίστη μου πως μια μέρα παρά τα εμπόδια, θα πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας, να είμαστε μια μειονότητα που θα έχουμε πάρει όλα τα δικαιώματα μας και θα εργαζόμαστε χέρι-χέρι μαζί με την πλειονότητα για να δει ακόμη καλύτερες μέρες αυτή η χώρα.
Με σεβασμό
Μουσταφά Αλή Τσαβούς
Γενικός Πρόεδρος του DEB".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌