Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Διαλύουν την Τουρκία οι τζιχαντιστές

ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ, ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ - ΑΓΡΙΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο αποδόμησης του Ερντογάν και διάλυσης της Τουρκίας. Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη που σκόρπισε το θάνατο σε 39 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 65, ήταν αναμενόμενο, μετά την αλλαγή συμμαχιών του Ταγίπ Ερντογάν στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή.
Η συμμαχία του Ερντογάν με τον Πούτιν, που άλλαξε ριζικά τις ισορροπίες στο μέτωπο της Συρίας, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των τζιχαντιστών και των Κούρδων, ενώ και η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να συγχωρήσει με τίποτα στον Ερντογάν τη συμμαχία του με τον Πούτιν, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστήσει την Ρωσία κυρίαρχη δύναμη στην Συρία, το Ιράκ και κατ’ επέκταση στο Ιράν και τον Λίβανο.
Η συμμαχία Ερντογάν – Πούτιν πάει να ανατρέψει και τα σχέδια για ίδρυση νέου κουρδικού κράτους το οποίο προωθούσαν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι.
Η στρατηγικής σημασίας κίνηση των Ρώσων και των Τούρκων, που είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει ο εμφύλιος στην Συρία και να στραφούν τα κυβερνητικά στρατεύματα κατά των τζιχαντιστών, αλλά και των Κούρδων, πυροδοτεί νέες ανεξέλεγκτες καταστάσεις και επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια.
ΟΠΩΣ φαίνεται η σημερινή απερχόμενη αμερικανική ηγεσία, δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τους Ρώσους να κάνουν κουμάντο στην Συρία, όταν μάλιστα η Μόσχα ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία με οπλικά συστήματα νέας γενιάς. Οι σύμμαχοι των Αμερικανών, η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα έχουν αρχίσει να αισθάνονται ανασφάλεια απ’ την ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Συρία και την αναβάθμιση του Ιράν που θεωρείται στρατηγικός εταίρος της Μόσχας.
Η συμμαχία Πούτιν-Ερντογάν εγκλωβίζει και τους Κούρδους οι οποίοι περίμεναν απ’ τους Αμερικανούς να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για δημιουργία κουρδικού κράτους. Τώρα οι Κούρδοι αντιμετωπίζουν πόλεμο με τους Τούρκους και τους Σύρους αντάρτες, που ελέγχονται απ’ τον Ερντογάν, οι οποίοι αφού σταμάτησαν τον εμφύλιο με τις δυνάμεις του Άσαντ, βάλουν με κάθε τρόπο εναντίον των Κούρδων.
Η αλλαγή ισορροπιών που προκάλεσε η συμμαχία Πούτιν-Ερντογάν τινάζει στον αέρα τα γεωπολιτικά σχέδια των Αμερικανών και των Ευρωπαίων στην περιοχή. Πούτιν και Ερντογάν εκμεταλλεύτηκαν το κενό εξουσίας, που επικρατεί στην Αμερική, μέχρι την ορκωμοσία  του νέου Προέδρου, για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στην Συρία. Μόνο που ο Τούρκος Πρόεδρος διέπραξε το μοιραίο λάθος. Γιατί οι Αμερικανοί δεν συγχωρούν προδοσίες, από χώρες μάλιστα, μέλη του ΝΑΤΟ. Το σχέδιο αποδόμησης του Ερντογάν και διάλυσης του τουρκικού κράτους έχει ήδη αρχίσει και τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την ίδρυση κουρδικού κράτους.
Οι τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτή που έγινε την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη βυθίζουν την Τουρκία στο χάος. Τα έσοδα απ’ τον τουρισμό που είναι η κύρια πηγή του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της γείτονας χώρας καταρρέουν. Η οικονομία της Τουρκίας παραπαίει και τα διαγγέλματα του Ερντογάν δεν συγκινούν πλέον τον τουρκικό λαό. Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξουν και νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι τζιχαντιστές, τους οποίους πούλησε ο Ερντογάν, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Το ίδιο και οι Κούρδοι που βρίσκονται πλέον και επίσημα σε πόλεμο την Τουρκία.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πάρει ήδη το πράσινο φως για τη δημιουργία προβλημάτων στην Τουρκία, με στόχο τον Ερντογάν, που θεωρείται πλέον επικίνδυνος για τα αμερικανικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή. Η συμμαχία του Ερντογάν με τον Πούτιν, ανοίγει ίσως το δρόμο για τη διάλυση της ίδιας της Τουρκίας και την απώλεια των Στενών.
Ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα επόμενα επεισόδια. Το σίγουρο όμως είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον Ερντογάν έχει ήδη αρχίσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌